Turta dulce

de mimmi in Dulciuri, 4 Ian 2013 | 12140 vizualizari

 

Turta dulce,dupa cum ii spune si numele este un desert dulce,dulce,dulce.
Reteta o am de la postasita si este o reteta foarte reusita,cu siguranta o sa o refac de acum inainte.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • 4 linguri ulei,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1/2 lingurita nucsoara,
  • 1/2 linguita bicarbonat,
  • 1/2 lingurita salicale,
  • 1/2 cana lapte,
  • 600 g faina,
  • Pt glazura:
  • 2 albusuri de ou,
  • 1/2 cana zahar,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

1/2 cana de zahar o caramelizam, adaugam 1/2 cana de apa si facem un sirop de zahar ars care il lasam la racit. Din 1/2 cana zahar, galbenusuri, ulei, scortisoara, nucsoara, bicarbonat, salicale, lapte, siropul de zahar ars si faina se face un aluat elastic. Din aluatul de mai sus se formeaza mingiute de marime medie, care le punem pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.

Pentru glazura: Zaharul si albusurile se bat spuma pe bain-marie, pana cand se lipeste albusul de marginea vasului. Dupa ce s-au racit turtele, glazura fiind calda se amesteca intr-un bol pana se glazureaza pe toate partile. Se pun turtele pe grilaj si se lasa pana a doua zi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mimmi 1

04.01.2013, 18:14

Ina,salicale e bicarbonat de amoniu

Rocsi 1

04.01.2013, 19:02

Cat de mult imi place cum ti-a iesit

babi5 1

06.06.2013, 18:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce glazurata