Turta dulce

de mimmi in Dulciuri, 4 Ian 2013 | 8536 vizualizari

 

Turta dulce,dupa cum ii spune si numele este un desert dulce,dulce,dulce.
Reteta o am de la postasita si este o reteta foarte reusita,cu siguranta o sa o refac de acum inainte.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • 4 linguri ulei,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1/2 lingurita nucsoara,
  • 1/2 linguita bicarbonat,
  • 1/2 lingurita salicale,
  • 1/2 cana lapte,
  • 600 g faina,
  • Pt glazura:
  • 2 albusuri de ou,
  • 1/2 cana zahar,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

1/2 cana de zahar o caramelizam, adaugam 1/2 cana de apa si facem un sirop de zahar ars care il lasam la racit. Din 1/2 cana zahar, galbenusuri, ulei, scortisoara, nucsoara, bicarbonat, salicale, lapte, siropul de zahar ars si faina se face un aluat elastic. Din aluatul de mai sus se formeaza mingiute de marime medie, care le punem pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.

Pentru glazura: Zaharul si albusurile se bat spuma pe bain-marie, pana cand se lipeste albusul de marginea vasului. Dupa ce s-au racit turtele, glazura fiind calda se amesteca intr-un bol pana se glazureaza pe toate partile. Se pun turtele pe grilaj si se lasa pana a doua zi.  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Turta dulce 196453
retete culinare - Turta dulce 196454
retete culinare - Turta dulce 196455
retete culinare - Turta dulce 196456

COMENTARII (11)

mimmi 1

04.01.2013, 18:14

Ina,salicale e bicarbonat de amoniu

Rocsi 1

04.01.2013, 19:02

Cat de mult imi place cum ti-a iesit

babi5 1

06.06.2013, 18:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21