Turta dulce

de Valclaudia in Prajituri, 11 Dec 2013 | 5143 vizualizari

 

dupa reteta Inei, ca supliment am folosit si glazura Timeei cu scortisoara. Va pup, fete dragi! (asta sa nu ma acuzati de furaciune, ca tot se poarta :)) )

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 galbenusuri
  • sirop de zahar ars facut din 200 gr zahar +100 ml apa calduta
  • 200 ml lapte
  • 200 gr. zahar tos
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingura amoniac
  • 50 gr. unt
  • cca 1 kg de faina alba
  • Glazura alba:
  • 3 albusuri
  • 250 gr. zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1lingurita zeama de lamaie
  • Glazura de scortisoara:
  • cca 20 lingurite zahar pudra
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Pentru decor:
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Preparam mai intai siropul: caramelizam 200 gr. zahar si il stingem cu 100 ml apa calduta.Dizolvam amoniacul in lapte caldut. Adaugam galbenusurile,200 gr. zahar, scortisoara si untul. Amestecam totul cu o lingura de lemn.

Adaugam siropul racit, apoi faina (treptat). La final vom obtine un aluat lipicios pe care-l vom ambala in folie alimentara si il vom lasa la rece peste noapte (la frigider).

A doua zi preincalzim cuptorul,apoi intindem (cu greu!) aluatul pe masa de lucru infainata in foaie de aproximativ 0,5cm. Decupam turtele in formele dorite, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la copt pentru cca 10 min. la foc mic pana devin aurii. Le lasam la racit si ne apucam de prepararea glazurilor.

Glazura alba o preparam astfel:se bat albusurile cu zaharul pudra (250 gr) si cu zaharul vanilat+1 lingurita zeama de lamaie.

Glazura de scortisoara o obtinem amestecand zaharul pudra + scortisoara si cele 2 linguri zeama de lamaie.

Ungem turta dulce cu aceste glazuri folosind o pensula de silicon iar la final decoram cu bombonele colorate.

Lasam cateva ore sa se intareasca glazura si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru rezultate optime,am aplicat metoda Inei si am preparat de seara aluatul sa stea peste noapte la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac moldovenesc