Turta dulce

de -Licurici- in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 536 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 250g miere;
    • 100 g zahar brun;
    • 1 plic zahar vanilat;
    • 1 plic zahar vanilat cu scrtisoara;
    • 1 ou;
    • 25 ml esenta de rom;
    • 400g faina;
    • 2 lingurite amestec pentru turta tulce;
    • un pliculet praf de copt.
    Pentru glazura:
    • un albus;
    • 3 linguri zahar pudra;
    • 2 linguri lapte cald.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

  1. Intr-o cratita, am pus mierea si tot zaharul, le-am incalzit, apoi le-am pus intr-un castron.
  2. Am adaugat oul si romul si am mixat pana s-a facut spuma.
  3. Faina am amestecat-o cu praful de copt si amestecul de turta dulce, apoi am incorporat, putin cate putin, in compozitia spuma.
  4. Am framantat bine aluatul, apoi am format bilute, pe care le-am turtit putin.
  5. Am pus turta dulce intr-o tava cu foaie de copt si am bagat in cuptorul preincalzit pentru 15-20 min.
  6. Am pus lapte la fiert, din caream luat doua linguri pentru glazura, iar din restul am facut lapte cu cacao.
  7. Am batut albusul cu un praf de sare, nu foarte tare si am adaugat cate o lingura de zahar pudra, mixand continuu, apoi 2 linguri de lapte cald.
  8. Am tavalit turta dulce prin glazura, apoi le-am asezat pe platouri (se pot pune pe un gratar) si le-am bagat in frigider pana a doua zi.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Turta dulce 417848
retete culinare - Turta dulce 417849
retete culinare - Turta dulce 417850
retete culinare - Turta dulce 417851
retete culinare - Turta dulce 417852
retete culinare - Turta dulce 417853
retete culinare - Turta dulce 417854
retete culinare - Turta dulce 417855
retete culinare - Turta dulce 417856

COMENTARII (18)

Rocsi 1

20.12.2015, 20:02

Foarte buna este!

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 09:57

foarte gustoase!

-Licurici- 1

21.12.2015, 10:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D