Turta dulce crescuta

de Sabina in Prajituri, 27 Mai 2009 | 6119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  
    • 375 grame de faina alba
    • 250 grame de zahar
    • 100 grame miere
    • 5 oua mari
    • o ceasca de ulei (aproximativ 150 ml)
    • o lingurita rasa cu praf de copt
    • 100 grame nuci/migdale
    • o lingura scortisoara (praf)
    • un varf de cutit de cuisoare (praf)
    • coaja de la o lamaie
    • 30 ml suc de lamaie
    • esenta de vanilie
    • bombonele pentru decor
    • praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce crescuta:

Caramelizam trei linguri de zahar, peste care adaugam o ceasca de apa, asteaptam pana se topeste zaharul caramel si lasam deoparte la racit. Cele 5 galbenusuri de ou se bat cu zaharul pana acesta se topeste, treptat si uleiul, apoi se adauga mierea, siropul de zahar ars, faina in care am adaugat praful de copt, mucile/migdalele, scortisoara si praful de cuisoare, coaja si sucul de lamaie, esentele si bineinteles un praf de sare. Batem albusurile spuma, apoi amestecam usor cu aluatul, amestecand de jos in sus cu o lingura/paleta de lemn.

Tapetam cu hartie de copt o tava si turnam aluatul, in asa fel incat tava sa ramana goala pe jumatate. Decoram cu bombonele colorate si dam turta dulce la cuptor pentru vreo 40-45 minute. Dupa ce se raceste taiem in diferite forme.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Turta dulce crescuta 3685
retete culinare - Turta dulce crescuta 3686
retete culinare - Turta dulce crescuta 3687
retete culinare - Turta dulce crescuta 3688

COMENTARII (8)

Miha 1

28.05.2009, 22:25

Simpatici foc bucatarasii! La fel si prajiturica.

adry88 1

20.05.2011, 12:21

yammy ce bn arata

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:09

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S