Turta dulce - Gingerbread

de Corinuta in Dulciuri, 3 Dec 2012 | 2446 vizualizari

 

Cea mai buna si mai aromata turta dulce, parol! :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina alba
  • 200 g faina de secara
  • 200 g unt
  • 250 g zahar brun
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • 1 lingurita ienibahar macinat
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 1 cana zahar pudra
  • 2,5 linguri zeama de lamaie
  • coloranti alimentari
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce - Gingerbread:

Se amesteca cele doua tipuri de faina cu sarea, praful de copt si mirodeniile. 

Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. 

Se toarna peste faina si se amesteca bine. Se da aluatul la frigider 30 de minute.

Pe masa infainata se intinde o foaie din aluat groasa de aproximativ jumatate de centimetru.

Se decupeaza cu forma bucatile de turta si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. 

Se coace in cuptorul preincalzit 10-15 minute. Se lasa la racit.

Pentru glazura se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie si colorantul. Se glazureaza dupa imaginatie.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Turta dulce - Gingerbread 191844
retete culinare - Turta dulce - Gingerbread 191845
retete culinare - Turta dulce - Gingerbread 191846
retete culinare - Turta dulce - Gingerbread 191847
retete culinare - Turta dulce - Gingerbread 191848
retete culinare - Turta dulce - Gingerbread 191849

COMENTARII (29)

Bunica 1

21.12.2013, 12:45

Ce aromate sunt!

babi5 1

21.12.2013, 12:58

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 00:56

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21