Turta dulce umpluta

de Geanina87 in Prajituri, 24 Oct 2013 | 3132 vizualizari

 

Cea mai buna turta dulce!! M-am inspirat de la bucataras Julie( cu mici modificari) si ma bucur tare mult ca am facut o alegere buna! Sunt perfecte atunci cand vreti sa mancati ceva dulce, la cafea sau alaturi de o cana cu lapte sau ceai. Eu am dublat cantitatile ca sa ma satur :D

 

INGREDIENTE

  • 140 g faina+ 400 g faina
  • 260 g zahar
  • 130 ml apa
  • 2 oua
  • 60 g unt topit si racit
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita praf de cuisoare
  • esenta de portocale sau coaja rasa de lamaie ori portocala
  • gem acrisor (visine, caise...)
  • Glazura alba:
  • 1 albus de ou
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri apa fierbinte
  • esenta de vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • ciocolata topita
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingurita unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce umpluta:

Intr-un vas se caramelizeaza 2 linguri de zahar, dupa care se toarna cu grija, apa clocotita.Se lasa sa fiarba pana se topeste caramelul, apoi se adauga restul de zahar amestecat cu scortisoara si cuisoarele.Cand se dizolva tot zaharul,se ia de pe foc si se adauga 140 g faina amestecandu-se rapid cu un tel.Compozitia va avea consistenta unei creme. Se lasa la racit, dupa care se adauga celelalte ingrediente (ouale, untul, faina, sarea, bicarbonatul si esenta). Se framanta un aluat nelipicios.

Luam cate o bucatica de aluat, facem bilute, in mijloc punem gem si le inchidem ca la placintele "Poale-n brau". Tapetam o tava cu hartie de copt si le introducem in cuptorul preincalzit 180° pentru aproximativ 20 minute, cand turtele sunt putin intarite pe margini si moi in mijloc. Se lasa sa se raceasca dupa care se trece la glazurarea lor.

Pentru glazura alba se mixeaza albusul tare, se adauga zaharul si esenta si se continua mixarea pana devine o spuma lucioasa, apoi se adauga apa fierbinte si se mixeaza din nou pana la incorporarea acesteia. Cu ajutorul unui cutit glazuram fiecare turta dulce astfel incat sa nu fie un strat gros de glazura si se lasa la uscat peste noapte.

Pentru glazura de ciocolata: topim ciocolata pe baie de aburi si amestecam cu lapte si unt, apoi turnam cu o lingura peste fiecare turta dulce.

 

TIPS-URI

1

Pentru persoanele carora nu le place glazura cu albus crud, exista si varianta unei glazuri albe FARA ALBUS!!! Se amesteca 100 g zahar pudra cu 1 lingura de lapte si tot cu ajutorul unui cutit intindem glazura peste turtele noastre dulci :)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Turta dulce umpluta 271797
retete culinare - Turta dulce umpluta 271798
retete culinare - Turta dulce umpluta 271799
retete culinare - Turta dulce umpluta 271800
retete culinare - Turta dulce umpluta 271801
retete culinare - Turta dulce umpluta 271803

COMENTARII (16)

Geanina87 1

25.10.2013, 15:19

Krystyan Trendy 1

27.11.2013, 10:49

minunata turta dulce!

Geanina87 1

27.11.2013, 17:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L