Turte

de Bucataras Medi in Piine, 19 Feb 2012 | 5370 vizualizari

 

Nu va este dor de mirosul turtelor coapte pe plita de bunica sau de catre mama?Nu vreti sa simtiti din nou acel miros imbietor care sa va aduca cu drag aminte de anii ce au trecut?Ei bine cu aceste minunate turte pot spune ca ne intoarcem in timp ........cel putin asa am simtit eu.

Pentru aceste turte am avut un ajutor sau mai bine spus eu am fost ajutorul....hahaha.Era intr-o sambata,eram la mama si impreuna cu Camelia....o stiti ,este verisoara mea .....am zis, hai sa facem .....si am facut ....si va voi arata ce a iesit........am mancat cu pofta si mare placere.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 300 ml apa calduta
  • 15 g drojdie proaspata,
  • 3 linguri ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte:

Cernem faina intr-un vas.In mijlocul acesteia adaugam sarea, uleiul si drojdia dizolvata in putina apa. Amestecam toate aceste ingrediente iar apoi adaugam putin cate putin restul de apa, framantand bine pana obtinem un aluat compact. Daca aluatul este prea moale atunci mai adaugam cateva linguri de faina sau daca este prea tare mai adaugam apa. Framantam bine aluatul, dupa care il lasam la dospit circa o ora la loc calduros, acoperind vasul cu un prosop. Aluatul rezultat trebuie sa fie unul pufos.

Impartim aluatul in bucati nu prea mari  pe care le aplatizam pe masa presarata cu faina. Intindem cu ajutorul sucitorului sau chiar cu mana aluatul (nu foarte subtire,din contra-ceva mai gros) astfel incat, pe cat posibil, sa le dam forma rotunda. Coacem turtele pe plita direct, daca avem, iar daca nu, intr-o tigaie de teflon grill pe aragaz si le intoarcem cand pe o parte cand pe alta pana se coc suficient.

Trebuie spus ca focul nu trebuie sa fie  prea iute, deoarece  turtele se vor arde la suprafata iar miezul va ramane crud. Este de preferat ca turtele sa se coaca la foc potrivit.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Turte 147705
retete culinare - Turte 147706

COMENTARII (26)

mirela0911 1

19.02.2012, 21:28

bune bune

horia 1

20.02.2012, 00:28

ce mai imi placeau!
felicitari pentru postare si prezentare!

Aurelia 07_07 1

26.02.2012, 20:45

Draga mea imi aduci aminta de copilarie.La bunica mea mincam asa o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21