Turte

de Sim0na in Piine, 1 Apr 2015 | 6414 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 cana lapte batut
  • ½ lingurita sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte:

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut, amestecand continuu, si framantand un altuat elastic ca cel de paine. In functie de tipul de faina folosit, cantitatea de lapte batut poate varia, de aceea este bine sa fie pus treptat. Aluatul format l-am lasat la dospit cca jumatate de ora, apoi am impartit cantitatea in 2 bile, pe care le-am aplatizat si le-am copt intr-o cratita teflonata neunsa, pusa pe aragaz, la foc potrivit. Am copt turtele pe ambele parti, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca putin. Au mers de minune alaturi de o cana de lapte batut, dar la fel de gustoase sunt si langa o fripturica sau o ciorbita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Carmen_g 1

01.04.2015, 21:54

Bunica mea facea turte din acestea. parca simt mirosul si gustul copilariei!

Geanina87 1

01.04.2015, 22:41

Si eu am facut azi cu drojdie

laura_n 1

02.04.2015, 14:47

mananci de mori din astea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Turte umplute