Turte cu urda si marar

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 1 Iun 2011 | 9532 vizualizari

 

Primind cam 2 kg de urda si poftind de mult la niste turte prajite m-am inspirat de la MIUTA si am executat ceva bun bun.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 250ml lapte
  • 1 ou
  • 30g drojdie
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 500g urda
  • 150ml smantana
  • 2 legaturi marar
  • sare
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu urda si marar:

Se face maiaua din drojdie, putin lapte caldut, zahar si putina faina si se lasa la crescut 15-20 minute la caldura.

Se pune faina, sarea, oul si laptele  si se framanta un aluat potrivit. La sfarsit se adauga si uleiul prin framantare.

Se pune intr-un castron mare, se presara cu faina si se pune la loc cald pentru 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.

Urda sfaramata se amesteca cu smantana, sare dupa gust si mararul tocat marunt.

Dupa ce a crescut aluatul se imparte in bucati potrivite cu marimea turtelor (mie mi-au iesit 10 turte mari).

Se ia o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul o turta aproximativ rotunda si subtire pa masa de lucru presarata cu faina.

Se pune urda pe jumatate de turta, se indoaie cealalta jumatate peste si se apasa marginile bine cu furculita sa nu iasa urda.

Se lasa sa mai dospeasca inca 5-10 minute.

Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti catava minute pana se rumenesc frumos.

Sunt bune calde dar si reci.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Covridog pentru mic dejun