Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville

de merisor in Piine, 3 Aug 2015 | 1666 vizualizari

 

Abia asteptam sa testez niste turte la Panini Maker Breville, iar rezultatul a fost peste asteptari de bun.
Gata, de acum la micul dejun ii voi intampina cu cate o turta calda, ca se fac rapid si sunt foarte bune unse cu unt si miere sau dulceata.
Si nu dureaza mult, 30 minute lasam aluatul la crescut si in 10-15 minute preparam turtele la aparat.
Si asta nu e tot, tineti aproape ca mai vin si cu alte preparate la acest minunat aparat!

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar (optional)
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1/4 lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville:

Incalzim usor laptele impreuna cu untul, nu trebuie sa fie fierbinte, doar sa se dilueze usor untul sa putem lucra cu el.

Cernem o parte din faina intr-un bol, restul o pastram pentru ca nu vom sti de la inceput cata faina intra, depinde si de tipul acesteia si de ingredientele folosite.

Eu am folosit lapte de vaca, de la tarani si unt de la LIDL cu 65% grasime.

Dizolvam in lapte si zaharul si sarea.

Zaharul se pune pentru a ajuta drojdia sa fermenteze mai rapid, dar este optional.

Amestecam faina din bol cu drojdia si facem o adancitura la mijlocul acestora.

Turnam laptele treptat, amestecand cu o spatula si adunand faina de pe margini catre centru si de asemeni, turnam si otetul.

Otetul se pune pentru a se mentine turtele pufoase, daca nu se vor consuma imediat.

Se mai poate adauga si putin bicarbonat, tot pentru acest efect, dar daca se prepara putine, cat sa se consume la o masa, nu este nevoie.

Cand aluatul se ingroasa, il rasturnam pe masa de lucru infainata si il framantam pana obtinem un aluat nelipicios si nu foarte tare.

Acoperim aluatul si il lasam la crescut aproximativ 30 de minute, timp in care el isi va dubla volumul.

Apoi impartim aluatul in patru si formam niste sfere pe care le intindem in strat subtire, cam de 3-4, maxim 5 mm.

Conectam Panini Maker Breville la sursa de curent si asteptam sa se aprinda ledul verde, apoi transferam aluatul de  turta in interiorul acestuia, inchidem capacul si asteptam.

Dupa ce se stinge ledul, ne uitam la turta din aparat si daca este cazul (si este), o mai lasam pana se rumeneste frumos la suprafata.

Procedam la fel si cu restul aluatului si vom obtine niste turte delicioase si de toata frumusetea.

Bun, tare bun acest aparat, abia astept sa-l testez si la alte preparate!

Un mare plus al acestui aparat este acela ca nu degaja caldura, asa cum ar degaja flacara de la aragaz.

 

 

TIPS-URI

1

Vor iesi mai subtiri decat in tigaie, pentru ca trebuie coapte bine si in interior.

2

Timpul de coacere va fi ceva mai indelungat decat la clatite, cam de 3-4 minute.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville 393540
retete culinare - Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville 393541
retete culinare - Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville 393542
retete culinare - Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville 393543
retete culinare - Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville 393544
retete culinare - Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville 393545
retete culinare - Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville 393546
retete culinare - Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville 393547
retete culinare - Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville 393548
retete culinare - Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville 393549
retete culinare - Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville 393550
retete culinare - Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville 393551
retete culinare - Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville 393552

COMENTARII (26)

Andra_Constantinescu 1

04.08.2015, 18:13

Foarte bune!

botcrina 1

04.08.2015, 20:08

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:17

ce bune!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D