Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville

de Merisor in Piine, 3 Aug 2015 | 6410 vizualizari

 

Abia asteptam sa testez niste turte la Panini Maker Breville, iar rezultatul a fost peste asteptari de bun.
Gata, de acum la micul dejun ii voi intampina cu cate o turta calda, ca se fac rapid si sunt foarte bune unse cu unt si miere sau dulceata.
Si nu dureaza mult, 30 minute lasam aluatul la crescut si in 10-15 minute preparam turtele la aparat.
Si asta nu e tot, tineti aproape ca mai vin si cu alte preparate la acest minunat aparat!

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar (optional)
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1/4 lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville:

Incalzim usor laptele impreuna cu untul, nu trebuie sa fie fierbinte, doar sa se dilueze usor untul sa putem lucra cu el.

Cernem o parte din faina intr-un bol, restul o pastram pentru ca nu vom sti de la inceput cata faina intra, depinde si de tipul acesteia si de ingredientele folosite.

Eu am folosit lapte de vaca, de la tarani si unt de la LIDL cu 65% grasime.

Dizolvam in lapte si zaharul si sarea.

Zaharul se pune pentru a ajuta drojdia sa fermenteze mai rapid, dar este optional.

Amestecam faina din bol cu drojdia si facem o adancitura la mijlocul acestora.

Turnam laptele treptat, amestecand cu o spatula si adunand faina de pe margini catre centru si de asemeni, turnam si otetul.

Otetul se pune pentru a se mentine turtele pufoase, daca nu se vor consuma imediat.

Se mai poate adauga si putin bicarbonat, tot pentru acest efect, dar daca se prepara putine, cat sa se consume la o masa, nu este nevoie.

Cand aluatul se ingroasa, il rasturnam pe masa de lucru infainata si il framantam pana obtinem un aluat nelipicios si nu foarte tare.

Acoperim aluatul si il lasam la crescut aproximativ 30 de minute, timp in care el isi va dubla volumul.

Apoi impartim aluatul in patru si formam niste sfere pe care le intindem in strat subtire, cam de 3-4, maxim 5 mm.

Conectam Panini Maker Breville la sursa de curent si asteptam sa se aprinda ledul verde, apoi transferam aluatul de  turta in interiorul acestuia, inchidem capacul si asteptam.

Dupa ce se stinge ledul, ne uitam la turta din aparat si daca este cazul (si este), o mai lasam pana se rumeneste frumos la suprafata.

Procedam la fel si cu restul aluatului si vom obtine niste turte delicioase si de toata frumusetea.

Bun, tare bun acest aparat, abia astept sa-l testez si la alte preparate!

Un mare plus al acestui aparat este acela ca nu degaja caldura, asa cum ar degaja flacara de la aragaz.

 

TIPS-URI

1

Vor iesi mai subtiri decat in tigaie, pentru ca trebuie coapte bine si in interior.

2

Timpul de coacere va fi ceva mai indelungat decat la clatite, cam de 3-4 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Turte umplute