Desert Turte Scutecele Domnului

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 24 Dec 2013 | 20055 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 ml apa
  • faina cat cuprinde 
  • 400 g miez de nuca macinata
  • zahar dupa gust
  • coaja rasa de lamaie si portocala (am avut cate 5 din fiecare)
  • Sirop:
  • apa
  • zahar
  • esenta de rom pentru inmuierea turtelor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Turte Scutecele Domnului:

Din cei 500 ml de apa si faina cuprinsa, framantam aluatul din care vom coace turtele. Acesta trebuie sa fie destul de elastic si nelipicios. Cu ajutorul unui sucitor, intindem rand pe rand, cate o foaie subtire pe care o vom coace la ochiul aragazului pe o tava suficient de mare. Turtele astfel coapte, le vom insiropa bine, cate una, in siropul facut din apa, rom si zahar. Le "umplem" apoi cu miezul de nuca amestecat cu zahar si cu coaja rasa de portocala si lamaie.

Sarbatori cu bine!

TIPS-URI

1

Ingredientele folosite variaza in functie de gust si de cantitatea dorita.

2

Nucile se pot coace usor, inainte de a le macina

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Turte Scutecele Domnului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

activlila 1

05.01.2014, 14:34

SUNT UN VIS !!! NU AM MAI MANCAT DE CAND ERAM COPIL, PACA STIU CA SE FACEAU CU CANEPA?? SAU ACUM SA ILOCUIT CU NUCA?

Dya Daniela Andrei 1

05.01.2014, 22:44

Activlila ,,, asa este! Sunt minunate! Eu asa am invatat de la mama, cu nuca,,, citisem demult, despre varianta cu canepa, daca nu ma insel era specifica nordului Moldovei.

reisnaor_2006 1

02.12.2015, 16:41

MULTUMESC DYA ,facea si bunica mea pe vremuri si nu aveam reteta ,mi-ai adus copilaria inapoi si gustul lor minunat.Mamaia mea le spunea Ieslele Domnului .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya