Turtiţă cu ciuperci si caşcaval

de Zamfira in Pizza, 17 Aug 2013 | 3126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 125 g unt
  • 200 g faina
  • 100 ml apa
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 conserva ciuperci
  • 150 g cascaval
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita cimbru
  • 4 linguri sos de rosii picant
  • 1 galbenus de ou
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtiţă cu ciuperci si caşcaval:

Pregatim aluatul: framantam faina cu untul, sarea si apa. Lasam sa se odihneasca 10-15 minute la rece (frigider), timp in care pregatim umplutura.

Scurgem si stoarcem ciupercile de zeama, cascavalul il razuim, ceapa si rosiile le feliem fin.

Aluatul odihnit il framantam cu putina faina si-l intindem. Il asezam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, unsa cu ulei.  Pe aluatul tartitei presaram cimbru, apoi punem sosul de rosii, ciupercile, cascavalul, ceapa si in final in mijloc feliutele de rosii. Indoim marginile aluatului (5 cm) spre interior. Ungem marginile turtitei cu un galbenus de ou pe care il abestecam cu 1 lingura de apa rece. Punem turtita in cuptorul incalzit la 200 C si-l lasam la foc mare doare 5 minute, dupa care reducem intensitatea focului. Timp de coacere 30-35 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtiţă cu ciuperci si caşcaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci si carne de curcan