Turtite cu parmezan si chimen

de RuxyRux in Piine, 15 Mai 2011 | 7891 vizualizari

 

Garantez pentru simplitate, rapiditate si deliciosenie....

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de lapte caldut
  • 2 cani de faina( si poate putin in plus)
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare( nu multa pentru ca parmezanul este deja sarat)
  • 100 gr parmezan ras
  • chimen( o cescuta)
  • unt pentru uns tigaia la prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite cu parmezan si chimen:

Acest aluat minunat creste sub mana ta,  e foarte simplu de facut.

Se cerne faina intr-un  vas pentru framantat, se adauga drojdia , zaharul, sarea si untul foarte moale la temperatura camerei.

Se toarna cate putin lapte si se framanta pana nu se mai lipeste de mana, este poate necesar sa mai adaugam cate putina faina( atentie cu lingura, sa nu scapam prea multa).

Pregatim  o suprafata curata( eu folosesc foaia de copt( pergament), si impartim aluatul in 4 bile.

Radem parmezanul pe o farfurie.

Intindem fiecare bila in parte intr-o forma, ( ovala, rotunda) dupa dorinta.

Presaram parmezan, apoi deasupra chimen si trecem usor cu sucitorul peste toata suprafata.

Impaturim aluatul in doua si din nou intindem in forma ovala( rotunda).

Punem tigaia pe foc iute si trecem cu o nuca de unt pe toata suprafata atat cat sa o ungem.

Punem turtita si o intoarcem cand apar bule la suprafata ei.

In jur de 3-4 minute si este gata, o intoarcem din cand in cand sa nu se arda.

Servim cu mare pofta si placere, gustul de parmezan se imbina perfect cu cel de chimen.

Cine nu are parmezan poate inlocui cu branza tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu parmezan si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

16.05.2011, 13:17

Mersi Medi...au fost super bune...si am inlocuit painea cu ele

mamaieelena 1

17.05.2011, 06:57

imi plac mult

bianca92 1

27.10.2013, 19:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Turte