Turtite cu stafide

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 11 Ian 2012 | 1374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 lingura de lapte
  • 75 g unt
  • 50 g untura de porc( puteti pune tot unt)
  • 120 g zahar
  • 260 g faina
  • 150 g stafide
  • Esenta de vanilie
  • Zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite cu stafide:

Faina se amesteca cu zaharul. Untul rece se taie bucatele, se adauga peste amestecul de faina si zahar si cu varful degetelor se amesteca cu faina pana vom obtine faramituri, apoi se adauga untura si amestecam cu mixerul( cu paletele spirala).

Oul se bate cu laptele si esenta de vanilie si se toarna peste amestecu uscat. Se amesteca tot cu mixerul pana incepe sa se formeze un aluat; se adauga stafidele inmuiate in apa calda. Pe masa se presara faina si se framana aluatul 5 minute pana devine neted.

Aluatul se intinde cu sucitorul cam de 1 cm si se decupeaza cerculete cu ajutorul unei forme. Aluatul care ramane intre cerculete se framanta de mai multe ori pana se foloseste tot.

O tigaie subtire se unge cu unt si se pune pe foc; dupa ce se incinge se pun turtite( cate au loc) si se tine aprox. 7-8 min pe ambele parti, la foc  mic, pana se rumenesc. Se pudreaza cu zahar.

Se depoziteaza intr-o cutie metalica inchisa si se consuma dupa 1,2 zile. Se pot servi simple , cu miere sau dulceata, alaturi de o cafea/un ceai.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Turtite cu stafide 140462
retete culinare - Turtite cu stafide 140463
retete culinare - Turtite cu stafide 140464
retete culinare - Turtite cu stafide 140465
retete culinare - Turtite cu stafide 140466

COMENTARII (17)

mirela0911 1

11.01.2012, 21:11

ce frumoase si bune-s!

alinutzika 1

11.01.2012, 23:21

super trebuie sa fie!

Sidy 1

12.01.2012, 17:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: