Turtite cu varza

de Pasiune pentru bucatarie in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2011 | 3305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 400 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  •  150 g varza taiata fideluta
  • Marar
  • Sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite cu varza:

Intr-un bol se amesteca faina,sarea si drojdia. In mijloc se face o adancitura si se pune apa calduta si uleiul si se amesteca cu o lingura cat se poate. Se framanta 5 minute aluatul si se lasa la dospit 1 ora pana isi dubleaza volumul.

 Daca aveti masina de paine puneti apa,sarea,uleiul,faina si drojdia uscata. Se seteaza pe programul de framantare si dospire(1h si 30min).

 Varza fideluta se freaca cu sarea si se asezoneaza cu marar tocat.

 Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se framanta putin. Se imparte in 18 bilute egale.

 Se intinde fiecare bilute in cercuri si se decupeaza pentru a fi egale; pe unul din cercuri se pune varza si se acopera cu celalat cerculet. Se lipesc marginile apasand cu degetele sau cu o furculita.

 Turtitele se pun in baie de ulei incins si se rumenesc pe ambele parti,apoi se scot pe servetele absorbante pentru a elimina surplusul de ulei.

 Se servesc calde sau reci.

 

RETETA IN IMAGINI

Turtite cu varza-0
Turtite cu varza-1
Turtite cu varza-2
Turtite cu varza-3
Turtite cu varza-4
Turtite cu varza-5
Turtite cu varza-6

COMENTARII (15)

jolygina 1

29.09.2011, 09:32

foarte bune

ionela2682 1

02.10.2011, 13:22

Lau 1

03.10.2011, 08:39

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04