Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri

de babi5 in Mancaruri de legume, 12 Aug 2013 | 5213 vizualizari

 

S-au facut dovleceii a "proasta" vine vorba...asa ca am facut o mancare de dovleac cu morcov TUSPAIS in Banat. Cred ca denumirea se trage din limba germana. Garantat bunnnnnn...

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei dar nu din cei obisnuiti ci sub forma de floare
  • 4 cepe
  • 3 ardei galbeni grasi
  • frunze marar
  • 1 foaie de dafin
  • 3 morcovi mai mari
  • 100 ml ulei
  • 2 iaurturi de 175 ml
  • 1 smantana de 200 ml
  • 2 linguri faina
  • sucul de la o lamaie (cine nu are, 2 linguri otet )
  • piper macinat
  • sare
  • 1 lingurita vegeta
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri:

Prima data am curatat dovlecelul, l-am spalat si l-am dat prin razatoare, apoi l-am sarat un picut si l-am lasat sa se inmoaie si sa lase apa.

Intre timp am curatat ceapa, am tocat-o marunt, am curatat morcovul si l-am ras, apoi ardeiul l-am tocat marunt. Am pus uleiul intr-o cratita de 4 kg, apoi am adaugat ceapa, ardeiul si morcovul si am lasat sa se caleasca un picut. Apoi am stors dovlecelul bine de apa lasata si am pus in cratita peste morcov,ceapa si ardei. Am lasat sa se caleasca un picut impreuna cca 5 minute, apoi am completat cu apa calduta pana sa acopere ingredientele din oala. Am  acoperit si am lasat sa fiarba intorcand din cind in cind oala intr-o parte si alta sa nu se faramiteze prea tare dovlecelul. Potrivim de sare si piper si cand este fiert adaugam smantana si iaurtul pe care le-am amestecat intre timp cu 2 oua si 2 linguri de faina. Asezonam la final cu marar verde.

Ca garnitura am facut ochiuri de oua.

 

TIPS-URI

1

Ca si garnitura eu am facut ochiuri de oua, dar se pot folosi si tot felul de carnuri inclusiv rasol

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri 251380
retete culinare - Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri 251381
retete culinare - Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri 251382
retete culinare - Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri 251383
retete culinare - Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri 251384
retete culinare - Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri 251385
retete culinare - Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri 251386
retete culinare - Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri 251387
retete culinare - Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri 251388
retete culinare - Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri 251389
retete culinare - Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri 251390
retete culinare - Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri 251391
retete culinare - Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri 251392
retete culinare - Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri 251393
retete culinare - Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri 251394
retete culinare - Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri 251395

COMENTARII (28)

babi5 1

14.08.2013, 23:29

Farfuria am cumparato cind am fost in Statiune anul trecut de la Geoagiu Bai iar dovleceii ia primit fica mea (semiontele) de la patroana ei din Germania ,,multumesc mihaela63ma-s bucura sa te intilnesc

Rux 1

14.08.2013, 23:44

Chiar bun...place reteta!

babi5 1

15.08.2013, 00:22

Te pupa Babi RuxyRux si-ti multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59