Tzatziki

de cccris in Salate, 5 Feb 2010 | 2198 vizualizari

 

Nu stiu a cita reteta de tzatziki este, dar eu o am dintr-o carte de salate grecesca, cumparata din Grecia. Am adaptat-o putin (am adaugat si brinza), dar puteti sa ma credeti pe cuvint ca toti care au mincat au zic ca e cea mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie brinza feta
  • 3 iaurturi cremoso
  • 1-2 castraveti lungi
  • 2-3 catei de usturoi pisati
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura otet
  • marar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatziki:

Se rad castravetii (curatati sau nu de coaja, cum doriti) si se lasa la scurs.

Se piseaza brinza, se adauga iaurtul si se freaca pina ajunge totul o crema fina.

Se adauga usturoiul, mararul tocat fin, uleiul, otetul, sare, piper si se amesteca bine de tot. La sfirsit se pun castravetii storsi de zeama cit de bine se poate si se incorporeaza in compozitie.

Gata!

 

TIPS-URI

1

cel mai usor e sa pisati brinza si iaurtul impreuna cu un mixer vertical. Iese perfect si fara efort.

COMENTARII (3)

Corinuta 1

05.02.2010, 18:07

E super salata! Si mie imi place f. mult, doar ca eu pun si smantana, nu numai iaurt.

cccris 1

05.02.2010, 18:14

Da, am facut si eu smintina, dar asa e mai acrisoara, plus ca are si otet pe care multi nu il pun. Eu am luat reteta de la greci, deci asa se face. Si cu iaurt gras de tot.

Brindusa 1

05.02.2010, 18:38

ai dreptate cccris, cu iaurt se face.
Corina33, in reteta mea, de pe aici pe undeva, aiscris si cumsa faci iaurtul, ca sa nu mai folosesti smantana.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D