Tzatziki

de - TABITA - in Sosuri, 29 Mar 2014 | 3565 vizualizari

 

Pentru cei ce nu stiu, Tzatziki este o pastă cu o textura cremoasa din iaurt, castravete si usturoi. E delicioasa. La inceput nici n-as fi gustat, insa am avut ocazia in vara sa merg in Viena la un local grecesc si m-a cucerit gustul sau. L-am servit cu peste.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame iaurt grecesc (sau un iaurt mai gras fara zer)
  • 1 cătel de usturoi
  • 1/2 castravete lung (sunt recomandati cei scurti)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • mărar (optional)
  • menta (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatziki:

Se curata castravetele de coajă. Eu am curatat una da una nu.

Se da prin răzătoare, apoi se lasa sa se scurga bine zeama.

Se curata usturoiul si se piseaza bine.

Se pune castravetele intr-un bol.

Se adauga uleiul de masline. Se adauga zeama de lamaie.  

Se adauga usturoiul si castravetele si se amesteca bine pana se incorporeaza..

Se adauga marar, menta, sare si piper dupa gust. 

Se da la frigider minum 1 ora, apoi se serveste ca aperitiv sau ca sos. 

 

 

TIPS-URI

1

Secretul e sa stea tzatziki-ul o zi la frigider pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tzatziki 307292
retete culinare - Tzatziki 307294
retete culinare - Tzatziki 307295
retete culinare - Tzatziki 307296
retete culinare - Tzatziki 307297
retete culinare - Tzatziki 307298
retete culinare - Tzatziki 307299
retete culinare - Tzatziki 307300
retete culinare - Tzatziki 307301

COMENTARII (28)

- TABITA - 1

29.03.2014, 23:43

Georgia ma bucur ca-ti place!

Satisfyyourcravings 1

30.03.2014, 13:28

Unul din preferatele mele!

laura_n 1

30.03.2014, 15:39

ce tare, l-ai descoperit in Viena, la un restaurant grecesc ))
tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55