Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Castravete racoritor amestecat cu usturoi proaspat si cu iaurt. Puteti sa puneti deasupra oricarui aliment doriti. Menta confera acestei retete o savoare orientala. Sint sfaturile autorului retetei, celebrul Robert Rainford
Curatati castravetii de coaja si taiati-i in sferturi. Cu ajutorul unei lingurite scoateti semintele. Tocati castravetii in bucati de 2,5 cm. Puneti bucatile intr-o strecuratoare si presaratile cu sare din abundenta. Puneti un vas sub strecuratoare pentru a stringe lichidul. Lasati sa se scurga cam 15-25 min
Intre timp, amestecati menta, usturoiul, zaharul si iaurtul intr-un vas mediu. Puneti-l deoparte sau in frigider pina cind va trebui sa folositi sosul
Scurgeti castravetii si caliti-i bine. Uscati-i cu un prosop de hirtie si puneti-i in sosul cu iaurt. Adaugati arpagicul (ceapa verde) si amestecati usor. Lasati la frigider pentru a permite aromelor sa se combine.
Acest sos se poate tine la frigider pina la 2 zile. Se serveste rece.
Vezi aici autograful lui Robert Rainford pentru bucatarasii de pe www.bucataras.ro
Alta reteta a lui Robert Rainford: AICI (Salata de cartofi cu lapte batut)
Varianta video a retetei de tzatziki, fara menta si arpagic
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult