Tzatziki

de Bucataras in Sosuri, 30 Mai 2009 | 6894 vizualizari

 

Castravete racoritor amestecat cu usturoi proaspat si cu iaurt. Puteti sa puneti deasupra oricarui aliment doriti. Menta confera acestei retete o savoare orientala. Sint sfaturile autorului retetei, celebrul Robert Rainford

 

INGREDIENTE

  • 2 castraveti decojiti si curatati de seminte
  • 2 lingurite de sare (230 gr)
  • 6 linguri de frunze de menta proaspete, tocate marunt (90 gr)
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1 lingurita de zahar (5 gr)
  • 375 gr iaurt simplu
  • 3 lingurite de arpagic verde (ceapa verde) taiat marunt (45 gr)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatziki:

Curatati castravetii de coaja si taiati-i in sferturi. Cu ajutorul unei lingurite scoateti semintele. Tocati castravetii in bucati de 2,5 cm. Puneti bucatile intr-o strecuratoare si presaratile cu sare din abundenta. Puneti un vas sub strecuratoare pentru a stringe lichidul. Lasati sa se scurga cam 15-25 min


Intre timp, amestecati menta, usturoiul, zaharul si iaurtul intr-un vas mediu. Puneti-l deoparte sau in frigider pina cind va trebui sa folositi sosul


Scurgeti castravetii si caliti-i bine. Uscati-i cu un prosop de hirtie si puneti-i in sosul cu iaurt. Adaugati arpagicul (ceapa verde) si amestecati usor. Lasati la frigider pentru a permite aromelor sa se combine.


Acest sos se poate tine la frigider pina la 2 zile. Se serveste rece.


Vezi aici autograful lui Robert Rainford pentru bucatarasii de pe www.bucataras.ro


Alta reteta a lui Robert Rainford: AICI (Salata de cartofi cu lapte batut)



Varianta video a retetei de tzatziki, fara menta si arpagic











 

COMENTARII (13)

elena1988 1

08.02.2011, 14:24

adry88 1

13.05.2011, 16:16

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27