Tzatziki

de Bucataras in Sosuri, 30 Mai 2009 | 9633 vizualizari

 

Castravete racoritor amestecat cu usturoi proaspat si cu iaurt. Puteti sa puneti deasupra oricarui aliment doriti. Menta confera acestei retete o savoare orientala. Sint sfaturile autorului retetei, celebrul Robert Rainford

 

INGREDIENTE

  • 2 castraveti decojiti si curatati de seminte
  • 2 lingurite de sare (230 gr)
  • 6 linguri de frunze de menta proaspete, tocate marunt (90 gr)
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1 lingurita de zahar (5 gr)
  • 375 gr iaurt simplu
  • 3 lingurite de arpagic verde (ceapa verde) taiat marunt (45 gr)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatziki:

Curatati castravetii de coaja si taiati-i in sferturi. Cu ajutorul unei lingurite scoateti semintele. Tocati castravetii in bucati de 2,5 cm. Puneti bucatile intr-o strecuratoare si presaratile cu sare din abundenta. Puneti un vas sub strecuratoare pentru a stringe lichidul. Lasati sa se scurga cam 15-25 min

Intre timp, amestecati menta, usturoiul, zaharul si iaurtul intr-un vas mediu. Puneti-l deoparte sau in frigider pina cind va trebui sa folositi sosul

Scurgeti castravetii si caliti-i bine. Uscati-i cu un prosop de hirtie si puneti-i in sosul cu iaurt. Adaugati arpagicul (ceapa verde) si amestecati usor. Lasati la frigider pentru a permite aromelor sa se combine.

Acest sos se poate tine la frigider pina la 2 zile. Se serveste rece.

Vezi aici autograful lui Robert Rainford pentru bucatarasii de pe www.bucataras.ro

Alta reteta a lui Robert Rainford: AICI (Salata de cartofi cu lapte batut)

Varianta video a retetei de tzatziki, fara menta si arpagic



Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatziki" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sos tzatziki