Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie

de Satisfyyourcravings in Paste, 20 Ian 2013 | 1108 vizualizari

 

Un preparat foarte parfumat, cu influențe asiatice ce încântă papilele gustative!

 

INGREDIENTE

  • 180 grame tăiței japonezi Udon
  • 1 kg clești de crab proaspeți
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri coajă de lămâie
  • 3 crenguțe de mentă proaspătă fără tulpină
  • 1 ardei roșu picant, fără semințe și tăiat rondele
  • 1 ceapă roșie mică tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi tocați
  • puțin piper proaspăt măcinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie:

Cleștii de crab se fierb timp de 20 de minute, apoi se scot și se lasă la răcit. Se spag cu un clește special sau prin lovituri ferme de cuțit și se îndepărtează carnea.

Se fierb tăițeii în apă cu sare pentru 10 minute. Se scurg, păstrând apa în care au fiert.

Într-un wok se încălzește 1 lingură de ulei de măsline și se adaugă ceapa. Se gătește până când se înmoaie, apoi se adaugă usturoiul și jumătate din cantitatea de ardei iute. Se gătesc la foc mediu pentru 1 minut, adăugând 1 lingură de suc de lămâie și piperul. 

Se adaugă 3 linguri din cantitatea de apă în care au fiert tăițeii și se gătesc legumele până se evaporă toată apa. 

Se adaugă tăițeii  și jumătate din cantitatea de apă rămasă. Se gătesc până se evaporă  tot lichidul. 

Se adaugă uleiul rămas, sucul de lămâie, 1 lingură de coajă de lămâie, carnea de crab, jumătate din cantitatea de mentă și ardeiul iute rămas. Se amestecă până când tăițeii sunt acoperiți complet. 

Se porționează și se adaugă deasupra coajă de lămâie rămasă și mentă.

 

RETETA IN IMAGINI

Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie-0
Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie-1
Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie-2
Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie-3
Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie-4

COMENTARII (12)

 Lavinia

Lavinia 1

20.01.2013, 12:48

Bravo!

DinDragostePentruGatit

DinDragostePentruGatit 1

20.01.2013, 13:07

Delicios.

Lau

Lau 1

20.01.2013, 18:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12