Un alt fel de Pasca

de ancutaCH in Prajituri, 20 Apr 2012 | 1840 vizualizari

 

Aceasta este reteta preferata a prietenei mele (Mirela) si cu care am facut ”furori” anul acesta de Pasti si asta pentru ca are un gust minunat, foarte racoros. Eu o aseman cu o prajitura Cheese cake dar mult mai aromata si gustoasa.
Este o reteta in care nu ai nevoie de aluat de cozonac, asa ca daca nu ai chef sa faci cozonac poti sa te delectezi doar cu pasca. In plus se face foarte usor - ai nevoie doar de mixer, si fiind chiar aspectoasa cred ca se poate servi la orice eveniment.
Sper sa va placa !

 

INGREDIENTE

  • Pentru compozitia 1 (aluat de cacao ”turnat”):
  • 3 oua 200g zahar
  • 200g faina
  • 200ml lapte
  • 100g unt
  • 4 linguri de cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • 1 coaja de lamaie rasa /esenta de lamaie
  • mai multe stafide hidratate in apa cu rom
  • Pentru compozitia 2 ( umplutura de branzica):
  • 500g branza dulce
  • 100g unt
  • 5 oua
  • 150g smantana
  • 5 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri de gris
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de rom
  • stafide hidratate in apa cu rom.
  • Pentru uns Pasca:
  • 1 ou
  • 1 lingurita de miere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un alt fel de Pasca:

Compozitia 1 ”aluat”:

Se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile cand s-a topit zaharul. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt. Laptele se adauga treptat alternand cu faina cernuta. Se adauga si cacaua si mirodeniile. La final se adauga albusurile batute spuma cu 1 lingura de zahar. Inainte de a turna aluatul in tava se presara in compozitie stafide dupa preferinta. Se toarna aluatul in forma unsa sau acoperita cu hartie de copt.

Compozitia 2 ”umplutura”:

Se freaca untul cu zaharul vanilat si cu ouale. Se adauga branza, smantana, esentele, faina si grisul si se amesteca foarte bine ca o crema. Daca este prea apoasa se mai pot adauga 1-2 linguri de faina/ gris. Se adauga stafidele si se toarna usor peste compozitia ”aluat” din tava. Se unge deasupra cu oul batut cu miere si se baga la cuptorul incins .

Se coace la foc moderat (150-180 C) aproximativ 1h 30min .

Se lasa la racit in tava.

Se decoreaza dupa preferinte si imaginatie- eu am pudrat-o cu zahar pudra si am ornat-o cu bomboane in forma de ousoare colorate .

 

 

RETETA IN IMAGINI

Un alt fel de Pasca-0
Un alt fel de Pasca-1
Un alt fel de Pasca-2
Un alt fel de Pasca-3
Un alt fel de Pasca-4
Un alt fel de Pasca-5
Un alt fel de Pasca-6
Un alt fel de Pasca-7

COMENTARII (11)

Raluca57 1

21.04.2012, 10:35

o prepar in tava cu diametrul 24cm sau una mai mare?
multumesc, Raluca

adry88 1

21.04.2012, 16:20

foarte reusita

ancutaCH 1

22.04.2012, 08:52

Raluca57, tava care am folosit-o (apare si in poza) are 24cm si e foarte inalta...deci daca tava ta nu e prea inalta s-ar putea sa fie prea multa compozitie, dar poti folosi de aproximativ 26cm sau sa reduci cantitatile in caz ca ai tava prea mica...Succes mult! Ancuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04