Un altfel de chec cu ciocolata

de retetele_tinei in Prajituri, 4 Oct 2014 | 4035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 9 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 4 linguri cu varf de zahar
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 1 praf de copt amestecat cu zahar vanilinat
  • 200 g ciocolata de lapte
  • 3 lingurite de cacao amara
  • cocos
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un altfel de chec cu ciocolata:

Se pregatesc ingredientele, apoi se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar, iar galbenusurile se bat si ele cu doua linguri de zahar. Dupa ce zaharul s-a topit atat de la albusuri cat si de la galbenusuri, se pot pune albusurile batute peste galbenusuri. Peste ouale batute se pun patru linguri de ulei si cele patru linguri de faina, apoi se amesteca cu grija ca sa nu se lase ouale, iar la sfarsit se pune praful de copt amestecat cu zaharul vanilinat.

Se iau din compozitie patru linguri, care se amesteca cu linguritele de cacao amara.

Se ia o tava, care se da cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se pune compozitia simpla in tava, iar peste ea se pune dupa plac compozitia cu cacao. Tava se da la cuptorul preincalzit pana checul trece "testul scobitorii". Copt se lasa la racit, iar rece se taie cuburi.

Se topeste pe bain-marie sau la microunde 100 g de ciocolata. Cand ciocolata e topita se pun doua linguri de ulei peste ea si se amesteca energic. Ciocolata se topeste pe rand pentru ca daca se topeste toata pana cand se da fiecare bucata de chec prin ea si prin cocos, s-ar putea sa se intareasca. Fiecare cub se da prin ciocolata si apoi prin cocos. Apoi se pot servi :)

   

 

RETETA IN IMAGINI

Un altfel de chec cu ciocolata-0
Un altfel de chec cu ciocolata-1
Un altfel de chec cu ciocolata-2
Un altfel de chec cu ciocolata-3
Un altfel de chec cu ciocolata-4
Un altfel de chec cu ciocolata-5
Un altfel de chec cu ciocolata-6
Un altfel de chec cu ciocolata-7

COMENTARII (12)

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

04.10.2014, 21:27

bunnnnnnnnnnn

Rux

Rux 1

04.10.2014, 21:28

Cred ca e grozav de bun!

Rocsi

Rocsi 1

05.10.2014, 12:26

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!