Un an de Bucataras.ro, ti pupam Miha!

de Miha in Prajituri, 22 Mar 2010 | 2401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 1 plic Crem Ole
  • 150 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • Pentru caramel:
  • 3 mere
  • 50 g unt
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar (acelasi) frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un an de Bucataras.ro, ti pupam Miha!:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu ulei si vanilie, apoi se toarna peste bezea. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza usor in compozitie.


Compozitia se toarna in tava de tarta bine unsa cu unt si se da la cuptor la foc mediu, pana se aureste frumos deasupra. Se lasa la racit in tava.


Crema:


Laptele rece se amesteca cu frisca lichida. Se adauga praful de budinca si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa.


Caramel:


Marele se curata si se taie cubulete. Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu. Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se pun si merele cubulete, amestecand usor. Se mai fierbe putin, pana incepe sosul sa se ingroase, apoi se lasa la racit.


Blatul se rastoarna pe un platou, apoi se repartizeaza crema uniform, pe toata suprafata. Se acopera cu merele caramel si se orneaza cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Un an de Bucataras.ro, ti pupam Miha! 23351
retete culinare - Un an de Bucataras.ro, ti pupam Miha! 23352

COMENTARII (41)

mariac 1

26.03.2010, 15:18

foarte frumos si bun

danis 1

29.03.2010, 01:18

char de pus in fotografie e arata foarte bine

Miha 1

29.03.2010, 12:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10