Un cadou dulce

de cec in Dulciuri, 19 Noi 2010 | 8533 vizualizari

 

Un cadoul care il puteti face celor dragi (si nu numai) atunci cand sunteti in "pana" de idei.
Ideea cosuletelor e luata de la Simona de pe culinar.ro

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente cosulet:
  • reteta initiala (eu am folosit 100g si 100g)
  • 60 g ciocolata maro
  • 125 g ciocolata alba
  • bile din branza de vaci (trec reteta asa cum e ea (eu am folosit doar jumatate de cantitate)
  • 500g branza dulce
  • 6 linguri zahar pudra
  • coaja de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 300ml lapte
  • 4 linguri gris
  • visine
  • nuca cocos
  • bile din biscuiti(reteta initiala, pe care am simplificat-o de tot)
  • 500g biscuiti obisnuiti
  • 100g nuci macinate
  • 2 sticlute rom
  • 1plic zahar vanilat
  • 5-6 linguri cacao
  • 1 pachet margarina
  • 200g nuca cocos
  • 100-200g visine  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un cadou dulce:

pregatire cosulete

am folosit o ciocolata amaruie si una alba
intai am pregatit castronelul cu folie de aluminiu (am pus folie si pe 3 pahare pt a le face fiecaruia cate un cosulet)
apoi am rupt ciocolata amaruie bucatele pe care le-am pus in punga si apoi am introdus punga in apa fiarta pt a topi ciocolata
cand ciocolata s-a topit am taiat varful si am inceput 'ornarea' castronului si paharelor
la fel am procedat si cu cea alba
le-am bagat la frigider si am pregatit bilutele care urmau sa umple cosuletele

pregatire bile branza:

am facut un gris cu lapte un pic vartos, in care am adaugat zaharul si coaja de lamaie si am lasat sa se raceasca.
am amestecat un pic branza, apoi am pus grisul racit (pasta trebuie sa fie consistenta)
am luat cate o visina si am infasurat-o in aceasta pasta dupa care am tavalit bila formata in nuca de cocos
le-am dat la rece (trebuia date la rece o ora,eu le-am lasat mai putin)
intre timp am facut si vreo 2 bilute din biscuiti

pregatire bile biscuiti:

am sfaramat 6 biscuiti peste care am pus o lingurita cacao si o lingurita zahar si am amestecat
separat am topit ~ 25g unt si l-am tunat peste compozitia de biscuiti si am amestecat pana a devenit ca o coca
am luat cate o bucata si am invelit cate o visina cu ea formand alte bile pe care le-am tavalit prin cocos

am umplut cosuletele cu aceste bile

TIPS-URI

1

cosuletele se pot umplu cu orice  doriti: trufe, bomboane de ciocolata, biscuiti, turta dulce, etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Un cadou dulce" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu afine