Un cadou dulce

de cec in Dulciuri, 19 Noi 2010 | 3959 vizualizari

 

Un cadoul care il puteti face celor dragi (si nu numai) atunci cand sunteti in "pana" de idei.
Ideea cosuletelor e luata de la Simona de pe culinar.ro

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente cosulet:
  • reteta initiala (eu am folosit 100g si 100g)
  • 60 g ciocolata maro
  • 125 g ciocolata alba
  • bile din branza de vaci (trec reteta asa cum e ea (eu am folosit doar jumatate de cantitate)
  • 500g branza dulce
  • 6 linguri zahar pudra
  • coaja de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 300ml lapte
  • 4 linguri gris
  • visine
  • nuca cocos
  • bile din biscuiti(reteta initiala, pe care am simplificat-o de tot)
  • 500g biscuiti obisnuiti
  • 100g nuci macinate
  • 2 sticlute rom
  • 1plic zahar vanilat
  • 5-6 linguri cacao
  • 1 pachet margarina
  • 200g nuca cocos
  • 100-200g visine  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un cadou dulce:

pregatire cosulete

am folosit o ciocolata amaruie si una alba
intai am pregatit castronelul cu folie de aluminiu (am pus folie si pe 3 pahare pt a le face fiecaruia cate un cosulet)
apoi am rupt ciocolata amaruie bucatele pe care le-am pus in punga si apoi am introdus punga in apa fiarta pt a topi ciocolata
cand ciocolata s-a topit am taiat varful si am inceput 'ornarea' castronului si paharelor
la fel am procedat si cu cea alba
le-am bagat la frigider si am pregatit bilutele care urmau sa umple cosuletele

pregatire bile branza:

am facut un gris cu lapte un pic vartos, in care am adaugat zaharul si coaja de lamaie si am lasat sa se raceasca.
am amestecat un pic branza, apoi am pus grisul racit (pasta trebuie sa fie consistenta)
am luat cate o visina si am infasurat-o in aceasta pasta dupa care am tavalit bila formata in nuca de cocos
le-am dat la rece (trebuia date la rece o ora,eu le-am lasat mai putin)
intre timp am facut si vreo 2 bilute din biscuiti

pregatire bile biscuiti:

am sfaramat 6 biscuiti peste care am pus o lingurita cacao si o lingurita zahar si am amestecat
separat am topit ~ 25g unt si l-am tunat peste compozitia de biscuiti si am amestecat pana a devenit ca o coca
am luat cate o bucata si am invelit cate o visina cu ea formand alte bile pe care le-am tavalit prin cocos

am umplut cosuletele cu aceste bile

 

TIPS-URI

1

cosuletele se pot umplu cu orice  doriti: trufe, bomboane de ciocolata, biscuiti, turta dulce, etc

RETETA IN IMAGINI

Un cadou dulce-0
Un cadou dulce-1
Un cadou dulce-2
Un cadou dulce-3
Un cadou dulce-4
Un cadou dulce-5
Un cadou dulce-6
Un cadou dulce-7

COMENTARII (19)

MIUTA

MIUTA 1

08.12.2010, 14:56

Excelenta idee,merci draga cec si felicitari Ti-as da 100 furculite dar maxim sunt 5 si ti le dau din toata inima

ionix

ionix 1

08.12.2010, 14:58

suuuperbeee

cec

cec 1

09.12.2010, 07:38

Multumesc Miuta si Ionix

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!