Un fel de mic dejun

de portiadelumina in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2013 | 5324 vizualizari

 

Pentru zilele când vreţi să gătiţi vreun piure şi aveţi cartofi curăţaţi în plus.
Reţeta este inspirată din revista Good Food, cu mici modificări.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • ouă (în funcţie de nr. de porţii)
  • bacon 250 gr.
  • caşcaval 100 gr.
  • cimbru - o liguriţă
  • ceapă verde - trei fire
  • sare
  • ulei măsline - 50 gr.
  • unt - 50 gr.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un fel de mic dejun:

Se curăţă şi se toacă cartofii ca pentru un piure (bucăţi nu mai mari de 1.5 cm) şi se pun la fiert cu sare. Când sunt fierţi în propoţie de 80% se scot şi se lasă la scurs.  Între timp se toacă ceapa verde, se pregăteşte cimbrul şi uleiul, vasul pentru copt (yena) şi untul. Cartofii se vor amesteca cu cca. trei linguri de ulei de măsline, cimbru şi ceapa verde tocată asezonându-se bine. Se pun în vasul ce va fi dat la cuptor, vas ce în prealabil a fost bine tapetat cu unt.  În vasul pentru copt cartofii se vor presa uşor (eventual cu o hârtie de copt pusă deasupra, pentru uniformizare) şi se vor da la cuptorul ce trebuie să fie încins la app. 180 de  grade.

Cât timp vasul se află la cuptor se toacă baconul şi se răzuie caşcavalul. Acestea se vor amesteca şi se vor aşeza peste cartofii din cuptor la cca. 15 minute, deoarece cartofii trebuie să fie bine încinşi. Spre final se pot adăuga ouăle peste toate ingredientele, încât să-şi păstreze forma de "ou ochi".

Poftă bună la masă de nebucătar!

 

RETETA IN IMAGINI

Un fel de mic dejun-0
Un fel de mic dejun-1
Un fel de mic dejun-2
Un fel de mic dejun-3
Un fel de mic dejun-4
Un fel de mic dejun-5
Un fel de mic dejun-6
Un fel de mic dejun-7

COMENTARII (85)

portiadelumina 1

22.01.2013, 05:56

A fost foarte bună la gust Ioana. Merită încercat. Mulţumesc

Alinutza80 1

22.01.2013, 18:49

adicutza2007 1

23.04.2013, 17:29

buuun...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20