Unt de casa

de ancuta_25 in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2013 | 1207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • smantana grasa, de preferabil cea de tara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt de casa:

Se pune smanatana intr-un bol, se bate cu telul in forma de para pana apar mici particule de unt amestecate cu zer. Se continua cu telul pana se alege zerul, se scurge si apoi se amesteca cu o lingura de lemn pana devine o masa compacta fara zer. Se da la rece.

 

TIPS-URI

1

Toata operatiunea nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de min, dar aici depinde si de cantitatea de smantana folosita si de gradul de fermentare

2

Nu folositi smantana acra deoarece si gustul untului va fi la fel.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Unt de casa 242184
retete culinare - Unt de casa 242187
retete culinare - Unt de casa 242189
retete culinare - Unt de casa 242191
retete culinare - Unt de casa 242192

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

05.07.2013, 19:48

ancuta_25 1

05.07.2013, 20:22

Rocsi 1

05.07.2013, 22:31

Bine ai venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D