Untură de porc aromată, tartinabilă

de DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2013 | 3241 vizualizari

 

Plecând de la ideea rafinată a untului aromat cu diverse, m-am gândit s-o aplic în cazul unturii de porc; grăsimea topită de la pregătirea jumărilor am amestecat-o cu ceapă, usturoi, condimente şi a ieşit ceva aromat, tartinabil... Nu obişnuiesc să consum untură, însă acum mai mult curiozitatea m-a determinat să experimentez.

În sezonul rece, când şi când, o tartina cu untură, mai ales aromată :)) merge...

 

INGREDIENTE

  • 200 g untură topită şi solidificată;
  • 2 căţei de usturoi;
  • 1/4 ceapă roşie;
  • chili proaspăt măcinat;
  • rozmarin,
  • cimbru,
  • ciboulette - uscate;
  • sare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Untură de porc aromată, tartinabilă:

Grăsimea lichidă rămasă de la pregătirea jumărilor, se lasă puţin la răcit, se strecoară şi se pune de-o parte să se solidifice, la temperatura camerei.

Ceapa, usturoiul şi chili se  toacă foarte mărunt.

Se amestecă untura cu ceapă, usturoi, chili, rozmarin, cimbru, ciboulette şi sare până se formează o pastă omogenă. 

Am turnat amestecul obţinut într-o cutie, căptuşită cu folie alimetară şi am pus la rece pentru câteva ore. 

Am servit câte o tartină de untură aromată cu pâine multicereale cu seminţe de in şi măsline negre.

Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Untură de porc aromată, tartinabilă 201214
retete culinare - Untură de porc aromată, tartinabilă 201215
retete culinare - Untură de porc aromată, tartinabilă 201216
retete culinare - Untură de porc aromată, tartinabilă 201217
retete culinare - Untură de porc aromată, tartinabilă 201218
retete culinare - Untură de porc aromată, tartinabilă 201219
retete culinare - Untură de porc aromată, tartinabilă 201220
retete culinare - Untură de porc aromată, tartinabilă 201221
retete culinare - Untură de porc aromată, tartinabilă 201222

COMENTARII (19)

gaby_gabytza 1

01.02.2013, 18:39

suuuper

ANNA_46 1

02.02.2013, 00:02

Foarte buna idee

DinDragostePentruGatit 1

02.02.2013, 10:11

Multumesc, Anna.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18