Upside down cu prune

de -Miti- in Prajituri, 21 Mar 2011 | 2806 vizualizari

 

Ia incercati sa traduceti voi prajitura upside down cake, ca eu n-am reusit sa o fac sa sune bine in romaneste... cu fundu-n jos?invartita? Va las pe voi cu sarcina asta grea si eu ma pun pe tradus reteta...rusine sa-mi fie,dar a fost facuta asta toamna sau vara, dar eu zic ca ar merge si cu prune din compot.
Si daca cumva ati crezut ca scapati de masurile mele cu cup, am decis sa nu imi mai iau cantar si in schimb am luat azi un nou set de cup-uri!!! Si am ochit si niste lingurite!

 

INGREDIENTE

  • 1/3 cup unt
  • 3/4 cup zahar
  • 1 ou
  • un zahar vanilat
  • 1 3/4 cup faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 3/4 cup lapte
  • 500 gr prune fara samburi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Upside down cu prune:

 Preincalzeste cuptorul si topeste o lingura de unt in forma rotunda ptr cuptor.Presara cu putin zahar si pune deoparte.

Se amesteca untul ramas cu zaharul,apoi adauga oul si zaharul vanilat si bateti pana devine ca o pasta cremoasa.

Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga la unt alternativ cu laptele.

Amesteca bine dupa fiecare aditie.

Se pun jumatatile de prune in tava de copt si se toarna compozitia peste.

Se da la cuptor si se coace cam 40-50 de minute.

Se pune o farfurie pe tava de copt si se rastoarna prajitura.

 

 

 

TIPS-URI

1

1 cup = 1 cana de 200 ml

RETETA IN IMAGINI

Upside down cu prune-0
Upside down cu prune-1

COMENTARII (34)

mamaieelena 1

23.03.2011, 09:40

super buna

aziz 1

23.03.2011, 10:00

adry88 1

02.06.2011, 16:58

o felie si la mn

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04