Urdoaice rumene si pufoase

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 3 Oct 2010 | 20183 vizualizari

 

Moi,pufoase ,aromate cu urda si marar din romania, iar pe deasupra pregatite si de mama mea. Ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 40 g drojdie
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 4 oua +1 pt uns
  • 320 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamaie  de la 2 lamai
  • 3 vanilii
  • Umplutura:
  • 7oo g urda proaspata
  • 2 oua
  • putina sare(un varf de cutit)
  • 2 vanilii
  • 6 linguri zahar
  • marar verde tocat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urdoaice rumene si pufoase:

Se pun toate ingredientele pt coca in masina de paine la programul de framantat + dospit.

Umplutura:

urda se amesteca bine cu ouale vanilia ,putina sare si zaharul pana devine cremoasa dupa care se pune mararul tocat fin.

Cand coca a crescut  si dospit se intinde o foaie de 0,5 cm se taie in patrate de 12/12 aproximativ , se pun cate 2 lingurite din compozitia de umplutura  si se strang bine colturile, se unesc .Se pun intr-o tava unsa si tapetata cu ulei si faina dupa care se mai lasa sa creasca 30 minute. Se ung cu oul batut  bine  si se pun in cuptor pt 30 minute la 160 grade.

Sunt minunate, iar daca se pastreaza in punga de plastic sau un vas acoperit cu capac ermetic ,a doua zi vor fi si mai moi si mai pufoase.

Ps:Se pot servi atat ca desert cat si ca mic dejun sau aperititve

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Urdoaice rumene si pufoase 54026
retete culinare - Urdoaice rumene si pufoase 54027
retete culinare - Urdoaice rumene si pufoase 54028
retete culinare - Urdoaice rumene si pufoase 54030
retete culinare - Urdoaice rumene si pufoase 54031
retete culinare - Urdoaice rumene si pufoase 54032
retete culinare - Urdoaice rumene si pufoase 54033
retete culinare - Urdoaice rumene si pufoase 54034

COMENTARII (30)

babi5 1

22.05.2013, 10:43

Buneeeeeeeeeeee!! cine are masina de pine cu masina cine nu cu mina

reisnaor_2006 1

29.09.2014, 13:54

Giana 1

07.11.2014, 16:46

Buneeee, asta fac maine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D