Ursulet din chec

de nadina73 in Mancare copii, 1 Mar 2010 | 4077 vizualizari

 

Pitici mei ii adora. Super pufosi si gustosi

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 2 cani da faina
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri apa minerala
  • 2 cani zahar
  • 4 vanilii sau esenta
  • zeama de la 1 lamaie+ coaja rasa
  • 1 praf de copt
  • cacao -optional 1 lingura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ursulet din chec:

Se bat albusurile spuma apoi se pune zaharul si vanilia.

Galbenusurile se amesteca cu praful de copt si zeama de lamaie apoi se pune apa si uleiul,dupa care se amestecac toate cu albusurile batute,apoi se pune faina.

Se poate lasa o parte sa se puna cacaco

Se coc in diferite forme sau tavi de cozonac

Se coc la 180 grade aproximativ 40 minute

Ce se vede pe platou atat au mai ramas pana sa ma gandesc eu sa fac poze,mai ales ca atunci au venit si niste musafiri.

Si sincer din acesta compozitie au iesit vreo 50 ursuleti(depinde de ce forme aveti si cat de mari sant)

 

RETETA IN IMAGINI

Ursulet din chec-0
Ursulet din chec-1
Ursulet din chec-2

COMENTARII (10)

nadina73 1

05.03.2010, 11:48

alinalpate sincer trebuie sa fie si in tara eu am cumparat-o de fap sotul mei mi-a luat-o dintr-un magazin nemtesc de aici din spania,dar trebuie sa fie ma gandesc la magazile chinezesti nu i incercat?
Sotul meu ori de cate ori vede ceva tavi diferite imi cumparat ,stie ce sant inebunita dupa diferite forme.
Daca nu gaseti si iti dorestyi asa de mult ...............rezolvam

AlinaIpate 1

06.03.2010, 13:55

Ce sot "practic" ai! Sincer nu am cautat!

danis 1

29.03.2010, 01:47

am mancat la tine sant tare buni,si pufosi cel putin copiilor lea placut tare mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41