Ursuleti cu gem de gutui

de papabundetot in Prajituri, 16 Noi 2013 | 1546 vizualizari

 

Am vazut aseara o poza in care era ceva asemanator cu ce am facut eu,si anume niste ursuleti din aluat…eu stiu despre mine ca nu prea sunt talentata la design,doar la crearea gustului,insa,am zis ca daca nici un ursulet din aluat nu pot face…ma las de bucatareala :) .Recunosc ca puteau fi si mai aratosi dar,fiind prima oara eu sunt tare mandra de ursuletii mei si cei dragi mie,i-au laudat si le-am si inveselit putin ziua.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 kg faina
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 600 ml apa calduta
  • 200-250 gr zahar
  • dulceata de gutui
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ursuleti cu gem de gutui:

Am pus faina intr-un vas mai mare (unde am si framantat-o mai apoi),intr-o craticioara am incalzit nu foarte tare apa,o parte din apa (2-3 linguri) am pus-o peste drojdie pentru a o dizolva,si in apa ramasa,am adaugat zaharul si am amestecat pana cand zaharul s-a topit.

Dupa ce drojdia s-a umflat putin,am adaugat-o peste faina,am adaugat treptat si apa si am framantat foarte bine aluatul,pana cand nu s-a mai lipit de mana.

L-am lasat apoi la caldura sa dospeasca aproximativ 2 ore.

Dupa procesul de dospire,am tapetat masa din bucatarie cu faina,am rupt bucati din coca formata si am inceput sa creez ursuletii.In cap si in burtica le-am pus dulceata de gutui.Pentru ca mi-am dat seama foarte tarziu ca nu am stafide (pentru ochi si gurita),am folosit cateva seminte de in.
Dupa ce i-am format pe toti,i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt,i-am uns cu un ou batut (daca ii faceti de post,nu ii mai ungeti cu ou) si i-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Nu e asa ca sunt simpatici?! 

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Ursuleti cu gem de gutui-0
Ursuleti cu gem de gutui-1
Ursuleti cu gem de gutui-2

COMENTARII (21)

Rocsi

Rocsi 1

16.11.2013, 21:02

Cat de draguti

MotanLaOale

MotanLaOale 1

16.11.2013, 22:26

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

17.11.2013, 00:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!