Urzici cu ou si sunca prajita

de Constelatialeu in Mancaruri de legume, 18 Feb 2016 | 3450 vizualizari

 

In padurea cu de toate gasim si urzici intepate... dar nu-i bai ca pisca, sunt remediu pentru ''romantism''.....

 

INGREDIENTE

  • cca 300 g urzici curatate si spalate
  • 4 fire de usturoi verde
  • 4 fire de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 100 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu ou si sunca prajita:

Mai intai curatam de impuritati si spalam bine fiecare buchetel de urzicute, pisca, dar nu murim din asa ceva. Punem pe foc o oala cu apa si sare si o lasam sa fiarba, apoi punem urzicile si le lasam cca 20 min, apoi le scurgem de zeama, nu aruncam zeama, o parte o folosim la mancarica iar restul s ane clatim la cap dupa ce ne spalam....

Taiem ceapa si usturoil verde, punem tigaia wok pe foc si topim 60 g de unt, apoi adaugam ceapa si usturoiul, calin 5-6 min, adaugam si urzicile scurse si mai calim cca 10 min. Toata compozitia din wok o punem in blender, adaugam 1/2 cana cu zeaza de urzici si mixam pana obtinem o pasta omogena. Daca nu pregatim imediat masa, lasam compozitia in blender, in momentul cand pregatim masa punem din nou wok-ul pe foc, topim restul de unt, 40 g, adaugam compozitia din blender, clatim blenderul cu zeama de urzici pe care o turnam in wok. Lasam sa fiarba la foc mic cca 15 min. Pregatim si mamaliguta, oul prajit si sunculita prajita. Se serveste cu hrean si smantana...eu am servit fara, ca nu-mi place amestecatura....

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu ou si sunca prajita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

-Licurici- 1

19.02.2016, 09:44

simona72 1

19.02.2016, 10:03

Bun bun, oricand as papa!

Xandrinne 1

20.02.2016, 10:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu ciuperci si vinete