Urzici cu usturoi

de artistique in Mancaruri de legume, 29 Iul 2013 | 1464 vizualizari

 

In dieta aceste "ierburi" sunt geniale ! Cat si pentru vegetarieni cat si pentru omnivori in diverse aperitive , deoarece contin multe vitamine si sunt benefice sanatatii...

Recomand a fi consummate cu orez expandat in loc de paine ( pentru cei ce tin dieta, sau nu neeaparat)... Si doi covrigi cu chimen + o cana cu ceai.

Pofta buna ^^ !

 

INGREDIENTE

  • 1kg de urzici;
  • 2 capatani de usturoi;
  • 2 cepe medii;
  • rosii pasate.
  • sare de mare (sare marina).
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu usturoi:

Se spala foarte bine urzicile pentru a elimina nisipul si alte impuritati.

Separat punem apa la fiert intr-o oala destul de mare si adanca.Adaugam urzicile si lasam sa fiarba  bine la foc mediu, aproximativ 10-12 minute.

Urzicile fierte le punem in robotul de bucatarie si adaugam usturoiul taiat in jumatate, le maruntim bine si adaugam si putina sare de mare dupa gust.

Punem cele 2 cepe intre timp la calit intr-o oala micuta (atentie nu folositi tigaie pt ca se imprastie aiurea compozitia ori se poarte arde), pana devine ceapa usor rumena,apoi adaugam 3-4 linguri de rosii pasate pana ce devine un sos cu ceapa.

Amestecam intr-un vas sosul obtinut cu urzicile.

 

 

TIPS-URI

1

Atentie !!!!! Nu aruncati zeama de urzici , este foarte benefica pentru corp si circulatia sangvina, se poate consuma zilnic pana la epuizare cate o cana pe stomacul gol si cu putina sare adaugata.

2

Daca doriti ca urzicile sa nu aiba o consistenta asa de bine inchegata, puteti adauga cu o cana putina zeama proprie ca sa fie mult mai fluide.

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

29.07.2013, 11:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S