Vacuta in vin pe pat de legume

de ionix in Vita, 17 Noi 2009 | 2109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muschi de vita
  • 2 morcovi mari
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 cepe galbene
  • 1 pahar cu vin rosu
  • 2 linguri cu unt
  • 2-3 foi de dafin
  • 7-8 catei usturoi
  • 4 linguri cu suc de rosii
  • ½ pahar apa
  • Sare, cimbru, tarhon, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vacuta in vin pe pat de legume:


Se taie muschiul cubulete si se lasa in apa rece cu putina sare.


Se unge cu unt o tava in care se aseaza ceapa taiata julien, ardeiul taiat julein, morcovul taiat rondele. Peste legume se aseaza bucatile de muschi de vita, sare, piper, cimbru si tarhon. Deasupra se pun si lingurile cu sos de rosii, cateii de usturoi si foile de dafin. Se adauga apa si se pune folie de aluminiu peste tava.


Se da la cuptor, care a fost incins in prealabil, la foc mediu pentru 10 min apoi la foc mic. Dupa circa o ora se adauga si vinul, punand inapoi folia de aluminiu.


Se lasa la cuptor la foc mic inca o ora, se incearca carnea inainte de a lua de pe foc.


tava.


Se serveste cu garniture de orez sau cartofi si cu muraturi.



Pofta buna!






 

TIPS-URI

1

Tips: daca furculita intra cu usurinta in carne inseamna ca este facuta.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vacuta in vin pe pat de legume 10712
retete culinare - Vacuta in vin pe pat de legume 10713
retete culinare - Vacuta in vin pe pat de legume 10714
retete culinare - Vacuta in vin pe pat de legume 10715
retete culinare - Vacuta in vin pe pat de legume 10716
retete culinare - Vacuta in vin pe pat de legume 10717
retete culinare - Vacuta in vin pe pat de legume 10718

COMENTARII (4)

luminita20_2006 1

17.11.2009, 15:53

e interesanta...imi place

Adinuta 1

17.11.2009, 20:12

foarte frumos arata

ionix 1

24.11.2009, 13:54

fetelor, ma bucur ca va place ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cannelloni cu carne de vitel
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!