Vafe cu cacao

de Miha in Prajituri, 14 Feb 2012 | 2541 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 g drojdie uscata 
  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 cana faina
  • 2 oua
  • 50 g unt topit
  • 3 linguri bilute de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vafe cu cacao:

Se amestecă drojdia uscata, apa, zaharul şi sarea intr-un bol şi se lasa deoparte pentru ~15 minute, pana amestecul face basicute. Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc și turnam amestecul de drojdie. Incepem sa amestecam cu un tel. In timp ce amestecam adaugam, ouale unul cate unul, apoi untul. Aluatul obținut va fi mai moale ca un aluat de pâine. Sau mai gros decât cel de prăjitură. :))) Acoperim vasul cu folie alimentara și punem la loc caldut, pana acesta isi dubleaza volumul. Usor se încorporează apoi bilutele de ciocolata si se lasa sa se odihnească 15 minute.

Intre timp încingem forma de vafe. Punem aluatul in forma incinsa, cu o lingurita. Se coc pentru cca 5 minute, pana devin aurii si crocante. Se servesc calde, pudrate cu zahăr.

Se pot lipi 2 cate 2 cu o crema de ciocolata, ca si la faguri, dar eu n-am mai apucat. Piticii le-au rontait pe masura ce le scoteam din forma. :))

 

RETETA IN IMAGINI

Vafe cu cacao-0
Vafe cu cacao-1
Vafe cu cacao-2

COMENTARII (30)

Miha 1

15.02.2012, 09:05

dakris 1

15.02.2012, 13:50

Sunt tare bune!

mena29 1

17.02.2012, 20:50

Ce buuune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04