Valdostana de legume (cu pui)

de thathyanna in Pui, 11 Mai 2010 | 6334 vizualizari

Valdostana de legume (cu pui)

 

Este un fel aparte fata de traditionala Valdostana, insa foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava dreptungiulara de placinta:
  • 1 kg cartofi
  • cca 1/2 kg smantana
  • 1 cana cu apa
  • 1-1,5 kg cascaval de buna calitate (!!atentie la calitate, este foare important!!)
  • optional:6 copanele (ciocanele) de pui
  • optional:1/2 kg legume asortate (din cele congelate): mazare, porumb etc.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Valdostana de legume (cu pui):

Mai intai pregatim tava pentru coacerea propriu-zisa a mancarii: o ungem cu putin ulei si o presaram cu putina faina. Incalziti cuptorul la 220 grade.

Urmeaza prepararea ingredientelor: cartofii se curata de coaja si se taie felii sau cubulete (de preferat cubulete) si cca jumatate din cantitate se aseaza uniform in tava. Peste ei se aseaza o parte din legumele asortate si se pune tava deoparte.

Acum prajim bine ciocanelele de pui in ulei si le punem la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au racit le asezam in tava peste cartofi si legume sau le putem desosa si apoi le asezam uniform in tava.

Separat, intr-un castron, punem smantana si apa. Turnam jumatate din smantana astfel subtiata in tava. Apoi punem restul de legume asortate, cartofii ramasi si restul de smantana subtiata. Acum radem cascavalul si-l presaram pe deasupra.

Se da totul la cuptor mai intai 20-25 min la foc potrivit apoi inca 25-30 min la foc mic.

TIPS-URI

1

SUGESTII: Puteti renunta la carnea de pui. Acest fel de mancare este la fel de bun si fara carne.

2

Pentru a reduce timpul de coacere, puteti fierbe bucatile de cartofi partial sau total, dupa care timpul de stat la cuptor se reduce la max 20 min, dar nu va avea aceeasi savoare.

3

Se poate adauga, pe langa cartofi si o ceapa mare tocata marunt-marunt, daca va plac mancarurile mai dulcege. Aceasta optiune nu va altera savoarea mancarii.

4

Dupa racire, desi se poate servi calda ca fel secundar de mancare, se poate taia cubulete sau alte forme si se poate servi sub forma de aperitiv, dupa ce bucatile au fost date prinpiper proaspat macinat

Daca ti-a placut reteta noastra "Valdostana de legume (cu pui)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu pui