Valurile Dunarii

de Michelle in Prajituri, 24 Oct 2009 | 3215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  5 oua
  • 250gr. unt
  • 250gr.zahar
  • 3-4 linguri cacao
  • vanilie
  • 300g faina
  • praf de copt
  • visine din compot  
  • crema instant de vanilie
  • glazura ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Valurile Dunarii:

 

Zaharul + untul se amesteca pana se face o pasta,apoi pe rand se adauga oualele intregi(fara coaja:))).Apoi se adauga faina si praful de copt.
Aceasta compozitie se imparte in doua. In una din ele se adauga cacao.
Compozitia alba se pune in tava apoi se aseaza si cea neagra si se fac cateva dungi cu cutitul,furculita..etc

Se aseaza si visinele fara samburi si se da la cuptor pentru cca 40 min.

Se face crema si glazura de ciocolata dupa instructiunile de pe plic si apoi se orneaza prajitura .Se pune mai intai crema apoi glazura.

Eu am insiropat blatul cu zeama de la compotul de visine.

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Valurile Dunarii 9680
retete culinare - Valurile Dunarii 9713
retete culinare - Valurile Dunarii 9714
retete culinare - Valurile Dunarii 9715
retete culinare - Valurile Dunarii 9716
retete culinare - Valurile Dunarii 9717
retete culinare - Valurile Dunarii 9718
retete culinare - Valurile Dunarii 9719
retete culinare - Valurile Dunarii 9720

COMENTARII (9)

Oana 1

25.10.2009, 18:17

Codnuti, de obicei la foc mediu spre mic, pe gratarul de sus. Eu habar nu am cate grade are cuptorul meu, nu-mi arata...iar ca sa fii sigura ca nu se arde, coace cum ti-am zis mai sus

luminita20_2006 1

25.10.2009, 23:45

mai ai?

Michelle 1

26.10.2009, 08:51

la 180 grade

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D