"Valurile Dunarii" cu caise

de Maria68 in Prajituri, 25 Iun 2012 | 1820 vizualizari

 

Din categoria "Prajiturile bunicii" va prezint o surpriza delicioasa de sezon.
Este mai mult decat un chec, este un blat de chec marmorat, cu cateva surprize zemoase.......de neuitat!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat de chec:
  • 250g unt moale
  • 250g zahar
  • 5 oua
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 300g caise din compot
  • Crema de vanilie:
  • 500ml lapte
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 100g zahar
  • 250g unt
  • 4 linguri suc de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 75 g ciocolata cu lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Valurile Dunarii" cu caise:

Ungem o forma de tort( 26cm). Pentru aluatul de chec, batem untul intr-un castron impreuna cu zaharul, dupa care inglobam ouale pe rand, iar la urma turnam in ploaie faina amestecata cu praful de copt.Impartim compozitia in doua si intr-o jumatate inglobam cele doua linguri de cacao.
Turnam compozitia de aluat alb in forma si nivelam. Deasupra se sprinteaza in spirala aluatul cu cacao. Iar cu ajutorul unei furculite, marmoram usor(aluatul brun oricum tinde sa coboare, din cauza plusului de cacao).
Caisele le lasam sa se scurga, le taiem felii si le asezam pe aluat. 

Introducem in cuptorul incins in prealabil si coacem cam 50 de minute(sau infunctie de cuptorul fiecaruia), sau putem face testul scobitorii. Cand este gata copt, scoatem si lasam la racit, dupa care asezam pe un platou.

Pentru crema, amestecam praful de budinca impreuna cu 6 linguri de lapte si 2 linguri de zahar. Restul de lapte se  fierbe intr-o oala. Se adauga compozitia de budinca si se lasa sa fiarba cateva clocote. Cand consideram ca este fiarta budinca, luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca. . Se adauga suc de lamaie. Cand budinca si untul ajung la aceeasi temperatura, se ia cate o lingura de budinca si se inglobeaza in compozitia de unt. Crema se aseaza pe blat si se da la rece.

Pentru ornat, topim ciocolata in bain-marie si se spriteaza sub forma de grilaj pe crema rece.

Este un adevarat deliciu!!!!!!

Sursa: Revista "Secretele bucatariei"

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - "Valurile Dunarii" cu caise 168226
retete culinare - "Valurile Dunarii" cu caise 168227
retete culinare - "Valurile Dunarii" cu caise 168228
retete culinare - "Valurile Dunarii" cu caise 168229
retete culinare - "Valurile Dunarii" cu caise 168230
retete culinare - "Valurile Dunarii" cu caise 168231

COMENTARII (21)

Rocsi 1

25.06.2012, 23:40

Delicioasa!!

BuburuzaBubu 1

26.06.2012, 09:24

placeee

Maria68 1

26.06.2012, 13:10

Multumesc pentru comentarii si aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: