Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie

de Julie in Prajituri, 20 Dec 2012 | 7352 vizualizari

 

Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie, in forma de semiluna, dupa o reteta clasica nemteasca. Sunt foarte fragede si aromate si se pregatesc in Germania si Austria in preajma Craciunului.
Un Craciun la Viena fara Vanillekipferl este de neconceput!

 

INGREDIENTE

  • 100 g migdale macinate fin,
  • 200 g faina,
  • 80 g zahar pudra,
  • esenta de vanilie sau cateva seminte de pastaie de vanilie,
  • 175 g unt,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • zahar pudra si zahar vanilat pentru decor.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie:

Se amesteca repede untul rece cu zaharul pudra, galbenusurile de ou si esenta, apoi se adauga faina amestecata cu migdale si praf de copt. Aluatul obtinut se modeleaza in mai multe role subtiri (cam de un deget) si lungi, care se lasa la frigider, acoperite cu folie alimentara, pentru o ora.
Rolele de aluat, bine racite, se taie cu un cutit in bucati mai mici si se pun in tava tapetata cu hartie de copt, modelandu-le in forma de semilune.
Se incinge cuptorul la 200 de grade si se coc fursecurile timp de 10-15 minute sau pana cand se rumenesc usor la suprafata.

Cat sunt inca fierbinti, se trec prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce se racesc, se depoziteaza in cutii din metal sau in borcane din sticla si se pot pastra pana la 4 saptamani. Devin din ce in ce mai fragede pe masura ce timpul va trece peste ele.

RETETA IN IMAGINI

Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie-0
Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie-1
Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie-2

COMENTARII (24)

Julie 1

22.12.2012, 18:01

Multumesc frumos, tuturor!
Chiar va recomand sa incercati aceste fursecuri. Sunt atat de fragede!!! se topesc in gura!

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:37

Îmi plac foarte mult!

Aletta 1

01.08.2016, 12:19

wow

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04