Varza a la Cluj

de Panacris in Mancaruri cu carne, 20 Aug 2012 | 7638 vizualizari

 

Dupa atata munca mai trebuie sa si mancam:D

 

INGREDIENTE

  • varza alba dulce 1 bucata,
  • ceapa alba 2 bucata,
  • ardei gras 3 bucati,
  • rosii 4 bucati,
  • morcovi 2 bucati,
  • carne tocata mixta (porc si vita) 800 g.,
  • orez 100 g.,
  • kethup Panacris 200 ml.,
  • rosii 3 bucati,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • marar uscat 1 floare,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata morcovii, ardeii si rosiile, se toaca marunt si se adauga la ceapa, lasandu-se sa fiarba la foc mic cca 15 minute. Varza se curata de foile uscate si se toaca fideluta (eu am folosit robotul de bucatarie, un alt ajutor de apreciat:)). apoi se adauga la amestecul de legume si se lasa cca 10  minute la foc mic, sa se inmoaie putin.

Intre timp se toaca, o noua ceapa, se adauga la carnea tocata si se framanta bine cu orezul ales si spalat. Intr-un vas termorezistent se pune un strat de varza, amestecul de carne si se finalizeaza cu un nou strat de varza. Deasupra se toarna cca. 300 ml. sos de rosii aromat sau Ketchup Panacris (vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ketchup-panacris-35346.html ), rosii feliate, si se pune la cuptorul preincins, acoperit,  cca. 30 de minute, la foc mediu. Se serveste fierbinte cu smantana sau ardei iute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Sim0na 1

21.08.2012, 12:25

N-am facut niciodata, dar stiu ca-i buna tare!!

gaby_gabytza 1

21.08.2012, 21:35

Panacris 1

22.08.2012, 09:04

Multumesc pentru aprecieri Bucatarasi dragi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza a la cluj