Varza bicolora calita cu afumatura

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 11 Oct 2015 | 796 vizualizari

 

Mi-au ramas de la pus muraturi varza alba si rosie si am zis sa le calesc impreuna. Bine am facut ca a rezultat ceva foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza alba (1,5 kg)
  • 1/2 varza rosie (0,6 kg)
  • 2 cepe
  • 3 ardei colorati
  • 5 rosii
  • 150g costita afumata
  • 150g scarita afumata
  • 3 foi dafin
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza bicolora calita cu afumatura:

Varza alba si rosie se curata si se toaca fidea mai mare, se presara cu sare si se lasa sa se imoaie putin. (25-30 minute)

Costita si scarita se taie fasii si se pun la prajit in ulei intr-o cratita mai mare.

Cand au prins culoare se scot alaturi.

Se pune ceapa curatata si tocata in cratita si se caleste cateva minute impreuna cu piper si foile de dafin.

Se pun ardeii curatati si taiati marunt si se mai caleste putin

Se adauga afumatura, varza si apa si se lasa sa fiarba pana se imoaie si isi micsoreaza volumul. (25-30 minute).

Se adauga rosiile taiate si se mai fierbe 15-20 minute.

Se potriveste de apa si se introduce in cuptor pana scade cat doresti si prinde o culoare  frumoasa.

Se scoate din cuptor din cand in cand si se amesteca.

Se consuma calda cu ardei iute si mamaliguta.

Mie imi place cu ceapa rosie.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune si marar daca va place.

RETETA IN IMAGINI

Varza bicolora calita cu afumatura-0
Varza bicolora calita cu afumatura-1
Varza bicolora calita cu afumatura-2
Varza bicolora calita cu afumatura-3
Varza bicolora calita cu afumatura-4
Varza bicolora calita cu afumatura-5
Varza bicolora calita cu afumatura-6
Varza bicolora calita cu afumatura-7
Varza bicolora calita cu afumatura-8
Varza bicolora calita cu afumatura-9
Varza bicolora calita cu afumatura-10
Varza bicolora calita cu afumatura-11
Varza bicolora calita cu afumatura-12
Varza bicolora calita cu afumatura-13
Varza bicolora calita cu afumatura-14
Varza bicolora calita cu afumatura-15

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

13.10.2015, 16:17

Multumesc

mihaelar63 1

13.10.2015, 17:12

Si eu am ramase asemenea bucati de varza

MotanLaOale 1

13.10.2015, 19:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04