Varza calita

de LadyCrs in Porc, 28 Noi 2012 | 2566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 verze uriase
  • 2 cepe
  • o bucata de costita de porc ( sa zic ca am avut cam 300 de g)
  • pulpa de porc ( cam 300 de g)
  • o ceasca de bors (era prea dulce si sa o mai acresc un pic)
  • 4 linguri bulion
  • condimente dupa gust ( sare, piper, delikat, cimbru, boia)
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita:

Am avut 3 verze uriase romanesti pe care le-am tocat si apoi le-am frecat bine bine ( ghini ghini de tot :))) ) cu sare mare.

Am pus uleiul la incins ( in ceaun s-a petrecut procesul...) peste care am turnat carnea taiacata bucati ( pe care am condientat-o).

Dupa ce s-a rumenit indeajuns am adaugat si ceapa tocata marunt.

Dupa aceea am pus varza in ceaun. Am lasat-o cam 50 de minute pe foc.

Apoi am adaugat un pahar cu apa si o ceasca cu bors ( intrucat era prea dulce...sa se mai acerasca putin.) Dupa 10 minute am pus si cele 4 linguri de bulion si am condimenant-o dupa gust. Am lasat-o pe foc sa zic inca vreo 50 de minute pana a scazut ( important e sa se fiarba varza...timp in care eu faceam fagurii).

Apoi am introdus-o in cuptorul incins pentru 50 de minute la calit.

Se serveste cu mamaliga, ciusca, ceapa...sau clasica painica.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Varza calita-0
Varza calita-1
Varza calita-2

COMENTARII (16)

ANNA_46

ANNA_46 1

29.11.2012, 01:53

Mmmm....Ce-mi place, super buna

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

29.11.2012, 10:57

Sim0na

Sim0na 1

29.11.2012, 20:21

Buna!! Tocmai ce-am dovedit o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!