Varza calita cu afumatura

de La Ancuta in Mancaruri cu carne, 7 Feb 2011 | 4517 vizualizari

 

sa nu radeti de felul in care am decorat mamaliga. Mama zicea ca seamana cu un indian :)))

 

INGREDIENTE

  • 200-300 g afumatura (eu am folosit Kaiser)
  • 1 varza alba
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • ulei
  • cimbru
  • marar
  • 2 foi de dafin
  • piper boabe
  • 4 linguri suc de rosii
  • 1 cana apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu afumatura:

Taiem kaiserul bucati si il prajim in ulei. Nu folositi prea mult ulei pentru ca isi va mai lasa si kaiserul grasime.

Taiem varza fideluta si o frecam cu sare.

Adaugam ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare. Lasam cateva minute la calit iar apoi adaugam cate o mana de varza si amestecam sa se inmoiaie putin. Procedam astfel pana punem toata varza.

Adaugam cimbru, marar, foile de dafin si piperul boabe.

Diluam sucul de rosii in o cana de apa si il adaugam peste varza. Amestecam si bagam oala la cuptor, la foc potrivit pana fierbe varza (45 de minute).

Servim calda cu mamaliguta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Varza calita cu afumatura 83334
retete culinare - Varza calita cu afumatura 83335
retete culinare - Varza calita cu afumatura 83336
retete culinare - Varza calita cu afumatura 83337
retete culinare - Varza calita cu afumatura 83338
retete culinare - Varza calita cu afumatura 83339
retete culinare - Varza calita cu afumatura 83340
retete culinare - Varza calita cu afumatura 83341
retete culinare - Varza calita cu afumatura 83342

COMENTARII (45)

mamaieelena 1

08.02.2011, 22:35

preferata sotului meu mai ales cu mamaliga arata super

La Ancuta 1

08.02.2011, 23:05

Mamaieelena ... stie sotul ce e bun

La Ancuta 1

08.02.2011, 23:06

Boss ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55