Varză călită cu afumături în ceaun la cuptor

de ionix in Mancaruri cu carne, 7 Noi 2010 | 7380 vizualizari

 

s-a mancat toata, sa nu-mi cereti :D:))

 

INGREDIENTE

  • o varza potrivita
  • 300 ml bors
  • 3-4 carnaciori afumati
  • circa 350g kaizer
  • ceapa
  • 1 ardei gras
  • foi de dafin
  • putin cimbru
  • 3 linguri cu ulei
  • doua linguri pasta de tomate
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză călită cu afumături în ceaun la cuptor:

 

Varza se toaca fidelute si se freaca cu putina sare si piper.

Intr-un ceaun se pun la calit, in uleiul bine incins, carnaciorii(taiati rondele) si bucatele de kaizer.

Cand incep a se rumeni adaugam ceapa taiata cubulete si ardeiul taiat cubulete.

Lasam pana se inmoaie putin iar apoi adaugam varza treptat.

Dupa ce am pus toata varza adaugam pasta de tomate dizolvata intr-o cana cu apa.

Mai punem apa cat sa acopere putin varza. Adaugam putin sare,piper si cimbru.

Lasam pe focul de la aragaz pana da intr-un clocot iar apoi bagam ceaunul la cuptor.

Lasam pana cand varza e aproape gata si apoi punem borsul. Borsul a fost fier inainte.

Mai lasam inca vreo 20-30 de minute.

Dupa ce s-a facut, punem o portie de varza in farfurie iar deasupra punem bucati de kaizer prajit.

Se serveste cu ardei iute si mamaliguta.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Varză călită cu afumături în ceaun la cuptor-0
Varză călită cu afumături în ceaun la cuptor-1
Varză călită cu afumături în ceaun la cuptor-2

COMENTARII (28)

tzighi

tzighi 1

12.03.2013, 15:55

am fugit sa fac o varzica ca nu am mai mancat de 1an si jumate pup toate gospodinele

diaconta

diaconta 1

12.03.2013, 16:09

Tzighi,am venit si eu la pupat
sa ne aduci si noua varza

ovidiusv

ovidiusv 1

11.12.2014, 15:45

Arata foarte apetisant in farfurie, abia astept sa savurez si eu acest deliciu
Eu prefer sa nu ma complic prea mult la curatarea ceaunului, asa ca imi voi lua unul emailat din fonta, am gasit o oferta foarte convenabila aici http://www.ceaunefonta.ro/CEAUNE-FONTA-EMAILATA-c24_0_1.htm
pentru cei interesati, nu de alta dar nu prea merita sa pierzi timp curatand ceaunul, in plus rugineste la umezeala, asa ca...pofta buna tuturor si spor la gatit !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!