Varza calita cu bors

de ionix in Porc, 19 Oct 2009 | 9451 vizualizari

 

pentru ca nu aveam varza acra, in piata era mai mult sarata decat acra, m-am decis s-o acresc cu bors (sfatuita de mami meu)... mie varzica imi place mai zemoasa :D

 

INGREDIENTE

  • o varza de 2 kilograme
  • 300 grame costita/bacon
  • 500 grame de spata de porc (sau orice alta carniat de porc)
  • 500 ml bors
  • o cana suc de rosii (eu am facut in casa)
  • 2 cepe galbene
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ardei gras rosu
  • marar
  • sare, piper macinat, boabe de piper, foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu bors:

Varza de taie fidelute si se freaca cu putina sare.


Intr-o oala mare cu capac se pune carnita taiata cubulete la inabusit in uleiul care a fost in prealabil incins.


Cand carnea capata o culoare albicioasa se adauga ceapa taiata cubulete si ardeiul taiat cubulete. Se lasa la calit pana se inmoaie ceapa apoi se pune varza, care a fost frecata cu sare, iar printre varza se bune si baconul taiat felii mai groase.


Se pune apa aproape cat sa acopere varza dar sa nu treaca de varza. Se pune capacul si se da la foc mediu sa se inabuse bine. Dupa circa 15 minute se adauga sosul de rosii, foile de dafin si piperul boabe. Se lasa sa patrunda bine sosul de rosii iar apoi se adauga borsul si mararul tocat.


Se lasa sa fiarba iar spre final se gusta si se Adauga sare si piper dupa gust.


Se serveste calda cu mamaliguta calda si ardei iute.



Pofta buna!



 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Varza calita cu bors 9459
retete culinare - Varza calita cu bors 9460
retete culinare - Varza calita cu bors 9461

COMENTARII (8)

ionix 1

20.10.2009, 07:54

asa-i, asa-i... bun bun iar mamicile noastre-s cele mai tari hehe

Bunica 1

20.10.2009, 17:22

Uite ma , ce se pricepe fata asta !

ionix 1

20.10.2009, 18:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29