Varza calita cu carnati si bacon , in vas de lut

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 20 Mar 2011 | 4618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 6-7 carnati afumati
  • 6-7 felii bacon
  • 2 cepe
  • ulei
  • piper boabe
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • frunze de dafin
  • boia
  • marara uscat
  • marar verde
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu carnati si bacon , in vas de lut:

Varza se lasa la desarat in apa rece cateva ore avand grija sa o mai schimbam din cand in cand.

Taiem ceapa marunt si o calim in ulei.Peste ceapa calita punem pasta de rosii si un pahar cu apa .Adaugam putina boia , piper macinat si cimbru uscat.Amestecam bine si lasam sa dea in cateva clocote.

Separat , dupa ce am desarat varza , o stoarcem de apa si apoi o taiem fideluta.Amestecam varza cu compozitia de mai sus si asezam totul in vasul de lut.Presaram cateva foi de dafin si cateva boabe de piper.Dam la cuptor iar cand varza este pe jumatate facuta adaugam feliile de bacon si carnatii  pe care i-am intepat in cateva locuri cu ajutorul unei scobitori.Lasam sa se rumeneasca bine si apoi servim calda asezonata cu marar verdesi acompaniata cu mamaliguta si un ardei iute alaturi.

P.s .Vasul de lut inainte de folosire trebuie sa stea cel putin 30 min . in apa rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Varza calita cu carnati si bacon , in vas de lut-0
Varza calita cu carnati si bacon , in vas de lut-1

COMENTARII (74)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

26.03.2011, 20:22

Ubulika, multumesc de vizita...........

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

26.03.2011, 20:22

Dya, te servesc imediat............

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

26.03.2011, 20:23

Mena, pai nu se poate fara ................

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!