Varza calita cu costita afumata si mamaliguta

de Krystyan Trendy in Porc, 31 Oct 2013 | 1563 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru varza calita cu costita afumata:

  • 1 varza murata
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura marar
  • piper macinat (optional)
  • 500-600 g costita afumata de porc
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml apa
  • cateva frunze de tarhon (optional)

Pentru mamaliguta:

  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 500 g malai
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu costita afumata si mamaliguta:

Se pune uleiul intr-o cratita. 
Ceapa se curata,se spala apoi se toaca marunt. Se pune la calit in cratita pana capata  o culoare aurie.
Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa .Punem  200ml apa si costita taiata in bucati mari  . Lasam cratita la cuptor 40 minute.Din 10 in 10 minute mai amestecam cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de cratita .Cand este aproape gata se pune mararul  ,apoi tarhonul ,care au fost spalate si tocate fin.Se mai lasa 5-10 minute in cuptor si varza calita este gata .

Mod de preparare mamaliguta:

Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand.Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga. 
Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.

 

RETETA IN IMAGINI

Varza calita cu costita afumata si mamaliguta-0
Varza calita cu costita afumata si mamaliguta-1

COMENTARII (11)

MIUTA

MIUTA 1

31.10.2013, 15:28

Foarte buna

Rocsi

Rocsi 1

31.10.2013, 19:00

Daaaa vin la masa

costel56

costel56 1

04.01.2016, 11:11

Foarte buna varza calita cu costita ,dar sa-i pui si un carnat afumat iese super, apoi merge un paharel de tuica fiarta pe frigul asta care a cuprins tara!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!