Varza calita cu kaizer

de AncaAly in Mancaruri de legume, 17 Aug 2011 | 8312 vizualizari

 

Astazi va propun o reteta simpla, varza calita cu kaizer

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare sau 2 mici
  • 1 morcov mare
  • 2-3 rosii
  • 400 g kaizer
  • 1-2 linguri bulion
  • jumate cescuta de bors acru
  • Sare, delicat, marar uscat, piper, boia dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu kaizer:

Preparare Varza calita cu kaizer

Taiem varza fideluta si o frecam cu sare. Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica. Rosiile le decojim si le taiem marunt. Kaizerul il taiem cubulete. Punem kaizerul la calit cu putin ulei. Dupa ce se caleste putin, adaugam morcovul ras, iar apoi rosiile si mai calim putin. Adaugam varza taiata si scursa de apa, treptat, cate putin, si amestecam pana se caleste. Adaugam o cana jumate, doua de apa si lasam la fiert aproximativ 40-50 min la foc mediu, cu capac. Amestecam din cand in cand, ca sa nu se prinda, si verificam sa nu scada apa de tot. Bulionul il amestecam cu putina apa si turnam peste varza, impreuna cu borsul. Punem marar, boia, piper, si delicat. Potrivim de sare si apoi dam pt 15-20 de minute la cuptor, fara capac, pentru a se rumeni.

Varza calita cu kaizer se serveste cu smantana si mamaliguta..:)

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Varza calita cu kaizer-0
Varza calita cu kaizer-1
Varza calita cu kaizer-2
Varza calita cu kaizer-3
Varza calita cu kaizer-4

COMENTARII (22)

Rocsi 1

26.12.2011, 12:56

La multi ani!!!

Rocsi 1

26.12.2012, 12:22

La multi ani

Bunica 1

26.12.2012, 12:47

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41