Varza calita cu mamaliguta si ardei iute

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 14 Iun 2011 | 9586 vizualizari

 

De cum m-am trezit mi-a zburat gandul la o varza calita. Mi s-a facut brusc o poftaaaa.
Nici nu facusem de mult. In general o fac semi fiarta cu afumatura. Azi imi era pofta s-o pap simpla, cu mamaliga si ardei.

 

INGREDIENTE

  • o varza (2-3 kg)
  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei gras galben
  • o foaie de dafin
  • marar proaspat
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu mamaliguta si ardei iute:


Ceapa o taiem cubulete. Mocovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Curatam ardeiul de cotor si seminte, il taiem in doua si-l tocam.

Varza o taiem in doua, ii curatam cotorul si apoi fiecare jumatate o taiem in doua.
Incepem s-o feliem fasii de aproximativ grosimea unui deget. Mie nu imi place taiata fin si fiarta mult; iese ca o ciorba :))).

Incingem uleiul si punem ceapa si morcovul. Le calim usor pana se inmoaie putin. Adaugam ardeiul tocat si mai lasam putin la calit amestecand.
Adaugam varza taiata (nu o frecam cu sare)si foaia de dafin.

De acum o vreme nu mai avem decat de amestecat periodic in varza. Nu trebuie lasat mult fara sa amestecam pentru ca riscam s-o afumam. Ea va lasa putina apa dar nu exagerat de multa, care se va evapora in timpul fierberii.

Eu am fiert-o intre 30-45 minute. Imi place mai "al dente", nu-mi place fiarta pana se topeste. Dupa vreo 30 minute adaugati putina sare, moment in care ea va lasa din nou apa.

Gustati si verificati si o fierbeti exact cat va place voua. Mai adaugati putin ulei daca e cazul si daca vi se pare uscata.
Spre final adaugati mararul tocat, pasta de rosii, piper si sare daca mai este nevoie.

Am servit cu mamaliga si ardei iute.
Merge minunat cu carnacior, costita afumata sau cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu mamaliguta si ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (32)

mena29 1

16.06.2011, 11:47

Nu-mi da...e clar daca n-am primit raspuns la nelamurirea mea de mai sus

pompierulpescar 1

06.09.2011, 11:40

Incercati dupa ce ati taiat varza fideluta, ati sarat si ati lasat un timp, dupa ce ati stors-o, sa o frecati cu frunze de telina tocata. Pregatiti-o cum vreti apoi

DIANA B 1

06.09.2011, 11:55

Pompierpescar , multumim de sfat ... eu chiar ii adaug frunze de telina la preparat ...
PS pupa si tu fata asta azi , ca-i ziua ei

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu marar