Varza calita cu piept de porc afumat

de Valclaudia in Porc, 31 Aug 2015 | 2204 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite
  • 1 lingura ulei
  • 1 ardei gras
  • cca 250 gr. piept de porc afumat
  • cca 150 gr. slanina de casa afumata
  • mix din boabe de piper dupa gust
  • 1 varza de cca 1kg
  • 1 foaie de dafin
  • crengute de cimbru
  • crengute de marar
  • sare si piper dupa gust
  • fulgi chili (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu piept de porc afumat:

Spalam varza si o tocam.

Cepele si ardeiul se curata, se spala, apoi se taie bucati.

Slaninuta afumata se taie cubulete, pieptul de porc afumat se taie fasii.

Punem bucatelele de slanina in cratita la foc iute cu o lingura de ulei.

Dupa ce-si elibereaza grasimea adaugam ceapa si ardeiul tocate, boabele de piper si bucatelele de piept afumat.

Lasam sa se gateasca cca 10 minute impreuna, adaugam varza tocata si punem cca 250 ml apa rece.

Tot acum adaugam foaia de dafin, crenguta de cimbru si de marar.

Acoperim cratita si din cand in cand amestecam.

Dupa cca 30 minute varza este gata.

Optional presaram la servire fulgi chili daca ne place mancarea picanta.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Varza calita cu piept de porc afumat-0
Varza calita cu piept de porc afumat-1
Varza calita cu piept de porc afumat-2
Varza calita cu piept de porc afumat-3
Varza calita cu piept de porc afumat-4
Varza calita cu piept de porc afumat-5
Varza calita cu piept de porc afumat-6
Varza calita cu piept de porc afumat-7

COMENTARII (20)

Valclaudia

Valclaudia 1

31.08.2015, 23:43

......va astept, fete cochete!

mirela0911

mirela0911 1

01.09.2015, 06:39

Bunaciune!

dantes

dantes 1

11.11.2015, 07:51

buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24